miercuri, 15 iulie 2009

Recomandare de vara: Royal Pains

Nu stiu cum sunt altii dar eu cand aud ca a aparut un serial nou cu tema medicala, nu ma pot abtine. Trebui neaparat sa-mi fac o idee si sa decid daca il voi urmari in continuare. De Royal Pains aflasem de prin iunie, dar intamplarea a facut ca ieri sa-mi amintesc de el.
Dupa vizionare mi-am dat seama ca merita urmarit in continuare. Cazurile sunt destul de alerte, are si faze amuzante, plus coloană sonora destul de buna.
Mi-au placut personajele, mai putin Divya care pare putin cam dubioasa. Care sunt sansele ca dupa o petrecere la care ai salvat o fatuca, sa apara la usa ta o tanti, dotata cu echipament medical destul de scump, dorind o slujba? Sa revenim totusi la pilot. Pentru inceput aflam ca Mark Lawson (Jeffrey Donovan) este medic in New York si se afla in plina ascensiune in cariera. Problemele lui apar in momentul in care a trebuit sa aleaga intre a supraveghea un om important al spitalului si viata unui tanar ce suferise un bloc atrio-ventricular complet ( practic impulsul generat in atrii nu se propaga la ventriculi si asta poate duce chiar la moarte subita prin oprirea cardiaca definitiva). Ca orice medic model, incearca sa le faca pe amandoua. Teoretic a reusit, practic un pacient a murit (asta e ca in chirurgie: „operatia a reusit, pacientul este mort”). Cum pacientul decedat a fost sa fie un “binefacator” al spitalului, Mark e concediat si dat in judecata , desi teoretic el nu ar fi gresit cu nimic.
Proaspat concediat el nu-si poate gasi un loc de muncă la nivelul anterior, asa ca timp de o luna freaca menta in stil grav. Ce faci cand esti deprimat? Dai drumu la tv, vegetezi in fata lui, bagi in tine toate porcariile, de la pizza si bere pana la resturile din frigider. Pasul urmator: logodnica il paraseste , pe motiv ca ea ar fi preferat sa cumpere flori pentru nunta, nu sa ii dea pe procese (se vede ca tine rau de tot la el).
Si cand toti “prietenii” te uita, intra familia in actiune. Astfel aflam ca Mark are un frate, geniu ce va gasi solutia problemelor lui Mark: o petrecere in Hamptons. Mai mult tarat,Hank ajunge la petrecere si salvează viata unei tinere domnite, suspecta de consum de droguri.Impresionat de prestatia sa, stapanul casei, alteta sa Boris (Campbell Scott), ii propune o slujba ca medic personal al celor cu dare de mana. Initial doctorasul refuza postul, ca mai apoi sa se razgandeasca, asta dupa ce o alta domnita reuseste sa-l farmece cu totul.
Inarmat cu puţine resurse şi cu un foarte mare simt al observatiei, Lawson reuseste sa improvizeze la fata locului, mai ceva ca veteranul MacGyver.
E oarecum ironica soarta lui Mark, avand in vedere ca refuzul de a pazi un nene bogat l-a dus la sapa de lemn, acum va lucre in Hampton, salvand vietile bogatasilor, aceiasi bogatasi care nu au tinut cont la inceput de pregatirea sa medicala. Sper ca Mark nu si-o va lua in cap si poate va contribui cumva la construirea clinicii pentru oamenii nu asa instariti.
Serialul aduce putin a House MD dar si a Privileged, daca ne gandim la viata luxoasa pe care o va duce medicul in continuare.
Mi-a placut mult pilotul, mai sa tremur si eu cand l-a taiat pe saracul pusti. Sa nu uit de replica teribila a lui Evan: "You kind of look like Jesus and Patrick Dempsey had a child, and that child grew older and then got sick"
Este cu siguranta pe drumul cel bun.

Niciun comentariu: