luni, 18 mai 2009

Doneaza Sange! Fii Erou!


"In cadrul eforturilor indelungate de a creste numarul de donatori voluntari de sange, Federatia Asociatiilor Studentilor in Medicina din Romania (FASMR), in colaborare cu Centrele de Transfuzie Sanguina din Bucuresti, Craiova, Sibiu, Iasi, Timisoara si Cluj-Napoca, organizeaza in perioada 18-22 mai 2009 o ampla campanie nationala de donare benevola de sange, desfasurat? sub sloganul "Doneaza Sange! Fii Erou!" .
Din 18 pana in 22 mai, tinerii romani cu un simt crescut al responsabilitatii au ocazia de a-si ajuta concetatenii ce necesita transfuzii sanguine, precum victimele accidentelor, cei ce sufera operatii dificile si cei ce necesita tratamente impotriva cancerului, pentru a enumera doar cativa dintre beneficiarii actului umanitar depus de donatori.
Asumandu-si un maxim de interes asupra sanatatii donatorilor, Centrele de Transfuzie Sanguina pun la dispozitie organizatorilor cadre medicale specialiste in domeniu, ce vor respecta normele internationale de igiena in timpul actului de donare. Ca masura de siguranta pentru pacientii din spitale ce vor beneficia de produsele prelevate, se vor efectua o serie de teste in laboratoare de specialitate pentru a exclude eventuala transmitere a unei boli prin transfuzie. In cazul in care donatorul sufera de o boala transmisibila, acesta va fi informat asupra starii lui de sanatate.
Campania de donare benevola se va desfasura in perioada 18-22 mai 2009, in urmatoarele locatii:
Bucuresti - UMF "Carol Davila" (Holul de Onoare), Bdul. Eroii Sanitari nr. 8 - orele 9-15.
Cluj-Napoca - Centrul de Transfuzie Cluj, Str. Nicolae Balcescu nr.18 - orele 8:30-12:30.
Sibiu - Centrul de Transfuzie Sibiu, Bdul. Corneliu Coposu nr. 2-4 - orele 8-12.
Iasi - Centrul de Transfuzie Iasi, Str. Nicolae Balcescu nr. 21 - orele 8:30-13:30.
Timisoara - Centrul de Transfuzie Timisoara, Str. Martir Marius Ciopec nr.1 - orele 9-13.
Craiova - Centrul de Transfuzie Craiova, (in curtea Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Craiova) Str.Tabaci nr. 1 si Dispensarul pentru Studenti Str. Campia Islaz nr. 54 - orele 8:30-12."

Niciun comentariu: