sâmbătă, 2 mai 2009

Better off Ted


Ted Crisp (Jay Harrington) este seful departamentului de cercetare si testare al companiei Veridian Dynamics. Pe plan personal Ted nu este implicat in nicio relatie stabila (ocazional mai trece sefa prin biroul sau) si are o fetita absolut adorabila (genul blondina cu par cret). Actiunea serialului se desfasoara in interiorul departamentului mai sus amintit, acesta incluzand biroul lui Ted, birourile angajatilor si laboratorul de testare al produselor nou inventate.

Serialul e difuzat de postul de televiziune ABC, responsabil si de serialele Grey`s Anatomy si Private Practice. Cel fara de care Ted nu ar fi existat se numeste Victor Fresco (My Name Is Earl, Andy Richter Controls the Universe- am citit pe diferite site-uri ca ar semana foarte mult cu acest serial) si este producatorul executiv al seriei. Ca personaje, nu avem multe nume de tinut minte: Veronica, Ted, Linda, Phil si Lem.

Veronica Palmer (Portia de Rossi) este sefa lui Ted, genul de femeie rigida si lipsita de constiinta. Mi s-a parut putin prea fortata, desi rolul e de a fi fortata. Cum nu ii place sa interactioneze prea mult cu angajatii, ea apeleaza la Ted pentru a transmite dorintele mai marilor companiei. Momentan nu m-a impresionat prea mult prestatia actoriceasca a Portiei, asa ca inca nu ma pronunt daca imi place sau nu.

Linda Zwordling (Andrea Anders) este subalterna lui Ted, dar si posibila noua legatura amoroasa a acestuia. Intre ei se pare ca ar fi o atractie (desi eu nu vad nicio chimie intre cei doi), intrucat intr-un moment de tensiune isi dezvaluie partial sentimentele (se tin de manute).

Phil Mymen (Jonathan Slavin) este cercetatorul alb, iar Lem Hewitt (Malcolm Barrett) este cercetatorul negru. Ei fac un duo reusit, asigurand mare parte din umorul serialului.

La Veridian Dynamics nimic nu este imposibil… in principiu. De la dovleci folositi pe post de arme de distrugere in masa (iar mi s-a facut pofta de placinta cu dovleac), pana la criogenarea unui membru din echipa, mai marii companiei vor sa revolutioneze ce se mai poate revolutiona. De ce? Pentru ca au cu ce. Farmecul serialului il reprezinta comicul situatiilor (unele chiar stupide) si replicile cvasiamuzante.

Nu prea am inteles care e rolul lui Ted in toata povestea asta. Da, stiu, o sa imi spuneti ca e seful departamentului bla bla bla. Da, dar ce face mai exact? Din pilot se intelege ca e un fel telefon fara fir. Veronica ii susoteste ceva la ureche, iar el se duce si da vestea mai departe.
Mai bine ramanea saracul Jay in Private Practice, rolul de medic i se potrivea mult mai bine.

Subiectul primului episod: teste si iar teste. Pentru inceput, Veronica vine cu o bucatica de material negru si il intreaba pe Ted ce poate face cu ea. Raspunsul: scaune. Nu v-ati fi gandit la asta, nu? Ei bine, cercetatorii companiei nu au facut orice fel de scaune, ci scaune ce dau mancarimi. Nu am vazut eu ce legatura are tipul de material din care sunt facute scaunele cu confortul, dar fie. Parea oarecum stupid cum oamenii aia se frecau de scaune, de parca materialul ar fi fost in contact direct cu pielea, provocandu-le mancarimi. A mai fost si ideea cu dovleacul pe post de arma mortala, dar nu s-a prea discutat mult pe tema asta.

Urmatorul proiect: criogenarea umana. De ce? Sa vedem daca se poate. Cercetatorul ales pentru a fi criogenat timp de un an a fost Phil. Toata povestea cu Phil mi-a amintit de pilotul serialului Futurama (poate de acolo s-au si inspirat), iar fata lui Phil dupa criogenarea m-a dus cu gandul la “Tipatul” lui Munch.
Cum lucrurile bune nu tin mult, nici criogenarea lui Phil nu dureaza mai mult de trei zile. A patra zi, cei responsabili de transportul containerul in subsol fac o greseala, iar Phil revine la viata. El ramane cu o sechela (din senin se apuca si tipa, tare tata, sa-l auda toti) asa ca este propus spre concediere. Episodul se termina prin refuzul lui Ted de a-l concedia pe Phil.

A fost un episod concentrat si usor amuzant. Urmatoarele episoade au fost mult mai bune, dar asta ramane si la aprecierea voastra.


Va las mai jos cateva fraze gasite pe site-ul postului ABC, legate de serial:
* Veridian Dynamics. Making your world better. Whether you want us to or not.
* “Sciencevation” is copyrighted term. We’ve also copyrighted the terms “innoscience” and “Scinnovationience.”

DID YOU KNOW…

• Our company has 532,972 and 1/2 employees? That’s right, we created half an employee as an experiment — a successful experiment!
• Veridian plans to be a leader for future generations, which is why many of our employees are children.
• Our blueberry toaster waffles were originally created as insulation.
• Veridian Dynamics is at the forefront of feminist issues. Before we started dumping waste in the oceans only fifty percent of fish had female genitalia. Now it’s up to eighty-five!
• We can manufacture a car that gets 200 miles to the gallon. And we will begin production on the very next day after the world runs out of oil.
• Over half our employees work in the legal department. So don’t even think about suing us. We’re looking at you, guy with no face who used that shampoo we recalled.
• Our robot servants are programmed to not be dangerous. But that doesn’t mean they aren’t. Please don’t taunt our robot servants.
• Our logo is supposed to be a duck? The artist who designed it said that’s how he sees a duck. He no longer works for us.
• We invented that thing you use when you need to do stuff. No, not that thing… Yes, that one.

Lista episoadelor sezonului 1:
ep 1- 18 Mar 09 Pilot
ep 2- 25 Mar 09 Heroes
ep 3- 1 Apr 09 Through Rose Colored HAZMAT Suits
ep 4- 8 Apr 09 Racial Sensitivity
ep 5-15 Apr 09 Win Some, Dose Some
ep 6-22 Apr 09 Goodbye, Mr. Chips
ep 7- saptamana viitoare Get Happy

Finalul de sezon a fost amanat pe saptamana viitoare din cauza speechului tinut de Obama, informatie aflata de pe tvblog.ro
Pentru comentarii accesati http://www.tvblog.ro/better-off-ted-1x01-pilot/ . Acolo veti gasi recenzia episodului 2 si sper ca si a urmatoarelor cat mai curand. Un student mai trebuie si sa invete. In speranta ca poate ii veti da o shansa, las jos promo-ul primului episod.
Cred ca se poate viziona si pe youtube, pe bucati.

Niciun comentariu: