miercuri, 30 decembrie 2009
Rezumat 2009
sâmbătă, 26 decembrie 2009
duminică, 20 decembrie 2009
Avatar
Cel mai promovat film din 2009. M-am dus cu prejudecati fiind aproape convinsa ca e vorba de un film prost si plin efecte speciale. Dar spre deosebire de majoritatea filmelor care beneficieaza de un surplus de publicitate Avatar a fost un film reusit. Imaginile sunt excelente. Poate amatorii SF il pot considera un film foarte bun. Nu sunt un cunoscator al genului, dar pot sa spun ca mi-a placut! Actiunea se petrece in 2154 pe planeta Pandora, unde oamenii au descoperit noi surse de exploatare. Inainte de-a reusi sa extraga resursele naturale ale acestei planete oamenii trebuie sa-i infrunte pe locuitorii de aici: Na’vi. Fiinte extraterestre, cu aspect similar fiintelor umane aparent mai putin evoluate decat oamenii care traiesc intr-o comuniune perfecta cu natura. In South Park li se zice strumfi, dar Na’vi sunt inalti, subtirei si ceva mai sexy decat strumfii. Si parca difera si nuanta de albastru. J
Firul narativ al filmului urmareste o poveste de dragoste intre o Na’vi si un om, ceea ce este banal, siropos si facut de zeci de ori... dar interesant. Langa mine o tipa plangea in hohote de emotii. Camaron ramane un expert in transmiterea emotiilor puternice. La Titanic plagea toata sala...
Ceva imi spune ca acest film va aduna cateva premii. Poate chiar un Oscar.
Mai jos cateva recenzii ale filmului:
sâmbătă, 19 decembrie 2009
Michael Jackson on Horseback
joi, 17 decembrie 2009
karma’
miercuri, 16 decembrie 2009
marți, 15 decembrie 2009
o moarte patrata
duminică, 13 decembrie 2009
can I buy someone with a hot chocolate?
Nu pot sa salvez lumea si nu cred in campaniile GreenPeace. Pentru ca orice lucru bun care se intampla continte invariabil o eroare: publicitatea. Excesul de publicitate! Publicitatea sta la baza sistemului mercantil al vietii care a denaturat si rasturnat valorile. Oamenii au un singur scop: sa se vanda cat mai scump, in speranta ca vor trai mai bine. Oare?
A Christmas Carol (2009)
Trei premiere intr-o singura seara! Am reusit in sfarsit sa vad un film prin deja celebrii ochelari 3D (hmm) in Cinema City (al’ nou, din AFI Controceni). A Christmas Carol – ecranizarea de anul acesta facuta de Robert Zemeckis. Povestea batranului ursuz si avar, Scrooge, plimbat prin trecut, prezent si viitor de spiritele Craciunului o stiam din versiunea animata facuta in 1997. Povestea lui Charles Dickens a avut cateva zeci de ecranizari, fiind probabil cea mai frumoasa lectie despre bunatate si una dintre cele mai placute povesti de Craciun. Am plecat zambind de la cinema J. Pentru a prinde spiritul sarbatorilor acest film este un must!
... de porc @CNDB
© Marian Zidaru
© Dan Perjovschi
© Tara (von Neudorf)
© Vlad Nanca© Gorzo
"Povestea porcului în arta românească recentă, o poveste de şuncă şi spată, de lipsă, dorinţă şi violenţă este una dintre cele mai săţioase, palpitante şi semnificative istorii vizuale ale timpului nostru.
De la Mioriţa la Bisisica şi de la Nicolae Grigorescu la Ion Theodorescu-Sion, oile erau cîndva animalul-fetiş, totemul naţional. Însă în epoca de aur socialistă, în tranziţia post-comunistă şi în consumismul actual, porcul a luat partea leului.
Porcul este semnul lipsei în arta anilor 70-80. Porcul devine semnul plinului în arta de după 1989. Uneori chiar semnul prea-plinului, al insuportabilului. De la porcul mitic de Crăciun la mititeii miticilor la iarbă-verde, şi de la aceştia la cotletul preambalat igienic, din vitrinele frigorifice ale supermarketurilor (unde nu se mai numeşte porc, ci devine un cod: „Ofertă specială”, „Două bucăţi” etc.) este un întreg parcurs pe care se însăilează diverse unghiuri, junghiuri şi înjunghieri ale fratelui din cocină.
De la semn dureros al Istoriei mari la semn intim al istoriei private, de la semn al nivelului de viaţă la semn al impactului pe piaţă, povestea porcului în arta românească ne ţine în suspans într-o expoziţie de Crăciun a anului 2009, cu Ion Bârlădeanu, Ion Grigorescu, Iosif Kiraly , Teodor Graur , Marian Zidaru, Matei Bejenaru , Victor Man, Ovidiu Feneş, Dumitru Gorzo, Mircea Suciu , Dan Perjovschi, Vlad Nancă, Suzana Dan şi Tara (von Neudorf).
Vernisaj de post, vineri 11 decembrie, ora 18.00, la Centrul Naţional al Dansului, Bucureşti. Va fi lansat un produs tipografic …de porc,de calitate superioară, în tiraj limitat, ştampilat, numerotat şi semnat, după dorinţă, de artiştii expozanţi. Expoziţia va fi deschisă pînă în ianuarie 2010. Ulterior va fi itinerată la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca, partenerul acestui eveniment, alături de Art Act şi InterArte din Cluj-Napoca."
Erwin Kessler – curator
Si Lolita
black; romantic mood
vineri, 11 decembrie 2009
Ucenicul Vraciului
Cat de mult am asteptat trailerul asta, dar pe cat de mare a fost asteptarea, pe atat de mare a fost dezamagirea. Cage e actorul pe care nu-l suport deloc, asa ca un film de-al lui nu prea ar fi o optiune. Imi pare totusi rau de carti, le-am citit cu drag si m-as fi uitat si cu mai mult drag la film. Nu inteleg de ce au ales sa ii spuna adaptare pentru ca nu au pastrat mai nimic din carti, poate doar faza ca exista un vrajitor( de fapt vraci) care isi ia un ucenic si ideea ca vrajitorul a avut o iubita vrajitoare, iar ucenicul se imprieteneste si el cu o tanara vrajitoare (care apropo nu era blonda). Pana si numele sunt schimbate. Chiar imi doream o adaptare a romanelor respective. Trist.
Preferam efecte speciale primitive, dar cu pastrarea povestii din carti. Daca ma gandesc mai bine, englezii ar fi fost portiviti pentru crearea ecranizarii. Sunt aproape 100% sigura ca nu as mai fi injurat atat daca nu se bagau retarzii astia de americani.
miercuri, 9 decembrie 2009
Cat de nimfomana esti in somn?
Studiile arata ca aproape 70% din femei au vise erotice, iar o mare parte dintre acestea sustin ca au experimentat si orgasme in timpul sau ca urmare a viselor erotice.
Sigmund Freud spunea ca majoritatea viselor erotice reprezinta un fel de reprimare sexuala.
Dictionarele traditionale de vise explica faptul ca persoana care iti apare in vis sub forma unui partener sexual manifesta de fapt lipsa de respect fata de tine in viata reala.
Pe de alta parte, interpretarea viselor in viziunea lui Freud, controversata de altfel, releva faptul ca visul erotic este manifestarea unei dorinte erotice din subconstient.
Unul dintre cele mai frecvente vise este acela cand visezi ca faci dragoste cu un necunoscut. Absenta identitatii necunoscutului din peisaj semnifica faptul ca nu poti identifica o anumita persoana pe care esti tentata sa o cunosti mai bine. Acest vis iti poate spune, in plus, ca ai anumite nevoi si dorinte pe care nu esti pregatita sa le confrunti sau sa le combati.
Daca visezi ca faci dragoste cu o celebritate, asta inseamna ca simti nevoia sa fii populara, in centrul atentiei si nu iti accepti partenerul. Probabil esti in cautarea unui nou statut social, mai inalt decat cel pe care il ai in prezent. Sau poate l-ai gasit si nu stii cum sa-l atingi. De asemenea, este posibil sa iti doresti ca munca sau o alta sfera a vietii tale sa iti aduca felicitarile si recunoasterea celor din jur.
Cand visezi ca faci dragoste in public inseamna ca esti, in general, foarte sincera cu tine insati, dar ca ai probleme in relatiile cu cei din jur. Persoana pe care o faci cunoscuta celorlalti nu este cea pe care o cunosti doar tu in intimitate. Nu-ti reprima emotiile si starile sufletesti si incearca sa fii tu insati si sa te afirmi in public exact asa cum esti, fara a promova doar o imagine.
Daca visezi ca visezi ca faci dragoste cu o femeie, nu te panica, nu esti lesbiana:))
Nu inseamna ca esti atrasa de aceasta. Specialistii spun mai degraba ca ai atins un anumit grad de acceptare si de respect fata de tine insati. Ar mai putea semnifica si faptul ca ai nevoie sa te ocupi mai mult de latura ta feminina, sa te ingrijesti.
Nu prea sunt de acord cu explicatiile, pana la urma un vis poate fi un vis si atat.
duminică, 6 decembrie 2009
Sleep is the New Sex?
sâmbătă, 5 decembrie 2009
Recomandari TV ep.2
Sambata - 23.20 - Tvr Cultural - Tideland (2005) (Tara minunilor)
Duminica - 9.30 - Procinema - Peter Pan ( ultima versiune de film)
Luni - 18.05 si Marti la ora 16.00- TCM - The Prince and the Showgirl (1957) (cu Marilyn Monroe)
vineri, 4 decembrie 2009
Targurile de Sarbatori
1. Targul Cadourilor de la Galeriei Dalles s-a deschis din 30 noiembrie. Pe 24 decembrie targul se incheie. Program: 10.00 - 20.00. Intrare liberă.
2. Festivalul darurilor de Craciun se va deschide la Sala Palatului pe 4 decembrie si va cuprinde: ornamente de brad, bijuterii, acesorii,turtă dulce, jucarii, etc. Pe 23 decembrie se incheie. Program: 10.00 - 22.00, intrare liberă.
3. Micul Targ de Cadouri Destepte va fi gazduit de Spatiul Carturestilor din 4 decembrie. Oferta: Carte, muzica, albume, ceai,reviste. Intrarea liberă.
3. Muzeul National de Geologie ne ofera bijuterii, cristale si pietre semipretioase intre 3 si 6 decembrie.
5. Muzeul Bucurestiului vine cu obiecte de artizanat la Ilovehandmade, intre 4 si 6 decembrie, intre 10.00 si 17.00.
6.Institutul Cultural Francez gazduieste Marche de Noel adunand cativa designeri la un targ . Portelanuri, bijuterii si haine poarta semnatura Rozalb de Mura, Kinga Varga si Ana Alexe. Targul este deschis intre 12 si 13 decembrie, intre 11.00 si 20.00, intrarea este libera. Lista completa a expozantilor o gasiti aici.
7. Cafepedia din Piata Romanagazduieste intre 12 si 13 decembrie Boutique de fineturi, targ de cadouri chic si delicatese portugheze, spaniole si italiene. Intrarea la targ este 10 lei, iar primii 500 de vizitatori primesc cadou un cos de rachita si un card de reducere intre 3 si 15% la standurile cu bulina turcoaz.
8. Pasajul de la Universitate va fi mult mai populat de pe 8 pana pe 10 decembrie. ASID (Asociatia Studentilor la Istorie "Dacia") si un (alt) targ de obiecte handmade isi vor desfasura aici activitatea.
9. Palatul Copiilor se transforma intre 15 si 20 decembrie in Tara lu' Mos Craciun.
Sursa: Timeout si Metropotam
joi, 3 decembrie 2009
Project Runway - Sezonul 6
Project Runway este un reality-show american, difuzat pe postul de televiziune Lifetime si preluat de la reteaua de televiziune Bravo. Obiectivul showului este de a descoperi tinere talente, de a le testa creativitatea si limitele, prin probe saptamanale. Gazda concursului este Heidi Klum, juriul e format din trei, unul dintre acestia fiind reprezentat de cate o celebritate, alta in fiecare saptamana. Pe langa Heidi, avem placerea sa-l vedem si pe Tim Gunn (fostul director de la Parsons New School for Design), o prezenta cat se poate de adorabila, cu tot cu replicile faimoase - “Make it work” si “Carry on”. Cum gesticuleaza el cu manutele alea doua, pur si simplu e unul dintre oamenii care iti devin dragi fara sa vrei.
Recomandari Tv ep 1.
Cand n-ai HBO si nici n-ai de gand sa-ti bagi, cand vrei sa vezi ceva la tv si nu stii cand poti face asta, si cand ai chef sa mai vezi o reclama intre scene - pune mana pe telecomanda si da sambata pe PRO Cinema de la 22.00 pentru a vedea "Restul e tacere" de Nae Caramfil.
Tot sambata ai ocazia sa vezi si "Portocala mecanica", pe Cinemax de la 23:00, asta in caz ca nu ai vazut-o (putin probabil).
Duminica poti lenevi in fotoliu sau pe canapea, urmarind "Postasul suna intotdeauna de doua ori", pe TCM, de la 22:00.
miercuri, 2 decembrie 2009
A fi sau a nu fi...
Inducerea in eroare a pornit de la faptul ca in viata zilnica ei era tipi, iar cand se transformau in eroi erau fete cu fustite. Ca orice copil normal nu ma gandeam eu pe atunci la transexuali, lesbiene sau mai stiu eu ce alta deviere din asta.
Seiya,Yaten, Taiki sunt cam dubiosi. Cert e ca sunt atrasi de femei, asta fiind un indiciu ca ar fi barbati sau hermafroditi. Indiciul numarul 2- cand se transforma au costum de femeie. Asta ar putea insemna ca sunt travestiti, ori cineva de la garderoba si-a batut joc de ei; ori Mascatul in Frac a amenintat producatorii ca daca se mai baga si alti eroi masculini isi da demisia.
Indiciul nr 3 - sunt lesbiene carora le plac hainele barbatesti, de aceea in viata cotidiana se imbraca in cotum barbatesc. Aveau totusi o voce cam groasa pentru niste femei.
vineri, 27 noiembrie 2009
Sfarsitul unei iubiri
Am terminat inca un roman interesant. Captivant si bun. Tema este aparent banala: o femeie nesatifsacuta de un sot prea rigid, prea contectat in munca, se refugiaza in bratele unui alt barbat, un scriitor ateu, boem, bolnav. Graham Greene creeaza in "Sfarsitul unei iubiri" un triungi amoros in care sentimentele cele mai puternice se amesteca, se diluaza, cresc, descresc ca intr-un carusel care se invarteste cu 100 km/s. Iubirea este aproape malefica: aduce moarte, ura, suferinta. Iubirea si ura merg pe acelasi drum, se inlocuiesc reciproc in fiecare moment. Secundele linistite sunt umplute de iubire, dar urmarile unei aparente linisti se apropie de agonie. "Sfarsitul unei iubiri" este sfarsitul unei vieti, este un drum spre catafalc in care Dumnezeu joaca rolul personajului negativ care limiteaza omul subjugandu-i constiinta. Graham Greene reuseste prin acest roman atat de simplu si sensibil sa ofere cititorului o incursiune intr-un suflet zbuciumat, nelinistit, caruia necredinta ii umbreste si limiteaza existenta. Chiar daca nici o sencunda scriitorul nu explica importanta credintei in Dumnezeu, cand inchizi aceasta carte intelegi limitele si neputinta oamenilor. Carora doar o credinta puternica le poate aduce pace. Iubirea umana ravaseste, chinuie, distruge. Iubirea pentru Dumnezeu este nobila, linistitoare si singurul sentiment capabil sa dea incredere si forta omului.
marți, 24 noiembrie 2009
October, remeber, december - vazut, placut
De cei trei sugari imensi m-am indragosit pe loc, ala micu` de mai sus fiind preferatul meu. Mi-a placut si Tara, desi pana acum nu ma obosisem sa ma uit atent la creatiile lui; dar mi-a placut si Boldea, desi atmosfera schitata era cam sumbra.
Am socializat putin (corect ar fi mai deloc), am ciocnit un pahar de vin/sampanie (cred ca era vin, dar cine mai stie), am sorbit dintr-un vogue mentolat, am revazut galeria, iar pe la 22 m-am tirat usor spre casa, ofuscata ca maine trebuie sa ma trezesc la 6 jumatate.
Expozitia e deschisa pana pe 19 decembrie, asa ca nu e cazul sa o ratati.
duminică, 22 noiembrie 2009
In asteptarea lui Alice
O lume in care Iepurele este un pion al organizatiei secrete conduse de Regina de inima rosie. Unde mai pui ca aceeasi Regina rapeste oameni din lumea noastra pentru a-i pune sa joace la cazinoul ei. Restul - pe 6 decembrie.
Willing a mai regizat si miniseria Tin Man pentru Syfy in 2007, pentru care a castigat un Emmy .
sâmbătă, 21 noiembrie 2009
vineri, 20 noiembrie 2009
Placeri (ne)vinovate
Sincer, nu prea ma simt vinovata si nici nu mi-e rusine sa recunosc lectura romanelor fantastice. Pana la urma sunt o pasiune descoperita tardiv, de care ma bucur de 2-3 ori pe an (in functie si de edituri). Mi-e rusine in schimb de tam-tam-ul pe care l-am facut cu Twilight :-" M-am oprit la a doua carte si cred ca am procedat bine. Trebuie sa fim cat de cat selectivi, sa nu acceptam orice vampir stralucitor.
Targul de carte Gaudeamus imi va aduce 2 surprize:
1. editura Leda a anuntat ca va veni cu vol 8 si 9 din Vampirii Sudului + vol 2 reeditat cu coperta noua;
2. editura Nautilus a adus si la noi "The Vampire Diaries" sub forma de 2 carti ce contin fiecare cate 2 volume.
SURPRIZA aflata ieri: Leda a preluat depturile pt editarea in lb. romana a primelor 4 volume din "The vampire diaries". Va fi un an plin de povesti fantastice.
miercuri, 18 noiembrie 2009
luni, 16 noiembrie 2009
Eseu despre orbire
“ Daca poti vedea, vezi
Daca poti privi, observa”
Cartea Sfaturilor
Bruegel - "Parabola Orbilor"
O lume de haos care duhneste de excremente si cadavre, o parabola terifianta a lipsurilor morale pe care societatea contemporana isi construieste o existente superficiala. Solidaritatea, intelegerea si toate sentimentele profunde aproape lipsesc cu desavarsire. O lume in care oamenii se confunda cu niste spectre singurele legi care supravietuiesc sunt cele dupa care se guvreneaza animalele. Jungla umana este mai mai dureroasa si mult mai lipsita de moralitate. Femeile sunt batjocorite, oamenii slabi sunt lasati fara hrana, razbunarea si crima ajung de partea Binelui. O lume a valorilor inversate care creeaza confuzii si in cea mai limpede minte.
Eseu despre orbire este o parabola a societatii contemporane. Epidemia de orbire – “marea laptoasa” incepe de la un om, apoi sase si in cele din urma se extinde in intreaga tara . Lumea este redusa la absurd, limitata la nevoi primare. Haosul pune stapanire pe viata pentru ca oamenii nu se pot adapta in afara unui sistem. Pentru ca lumea a incetat de mult sa fie guvernata de valori morale. Degradarea este dusa la cote maxime, limita suportabilitatii inteligibile in acest moment este cu mult depasita. Saramago creeaza o distopie care poate impresiona si cel mai indiferent cititor.
Este o carte al carei titlu ma atrage de foarte mult timp si n-am ajuns s-o citesc. Nu stiam la ce sa ma astept si socul a fost urias. Scriitura exceptionala, dar subiectul este de-a dreptul cutremurator. Pentru ca privind in jur realizez ca Eseu despre orbire poate fi o utopie, societatea actuala, desi vazatoare, este domitata de mult mai multa cruzime decat personajele acestei carti. Va propun un excercitiu simplu de gandire. Uitati-va in oglinda si ganditi-va cand ati dat ultima data macare unui cersestor, cand ati ajutat ultima data un batran sa-si care greutatile, cand v-au impresionat problemele unui copil bolnav, cand ati facut ultima data o fapta buna? Omenirea a uitat de mult ce inseamna altruism, blandete. Traim intr-un ritm alert si ne luptam individual pentru... nimic!“Din aluatul asta suntem facuti toti, jumatate indiferenta, jumatate rautate” - Saramago
duminică, 15 noiembrie 2009
sâmbătă, 14 noiembrie 2009
vineri, 13 noiembrie 2009
Cand prostia nu cunoaste limite
joi, 12 noiembrie 2009
Reality Killed the Video Star
Sunt constienta ca uneori am gusturile muzicale ale unei pustoaice de 16 ani (ieri imi placea pixie lott) dar pun asta pe dualitatea zodiei. SIncer nu mi-as fi dorit sa ma nasc iarna, e si asa destul de greu sa suport ziua copilului, dar sa se fi suprapus cu sarbatorile...horror.
Aseara am butonat telecomanda si am dat peste Robbie, si m-a obsedat melodia pe care o canta, imi pare atat de cunoscuta...am fredonat-o toata ziua si tot nu-mi dau seama de ce mi se pare atat de cunoscuta.
Sa revin totusi la ziua de kkt:
1.la spital am dat peste cine speram sa nu mai vad in viata de student;
2. ma incomodeaza la culme noii ochelari
3. am patit o faza de rahat dar prefer sa nu o povestesc.
God gave me the sunshine,
Then showed me my lifeline
I was told it was all mine,
Then I got laid on a ley line
What a day, what a day,
All we’ve ever wanted
Is to look good naked
Hope that someone can take it
God save me rejection
From my reflection,
I want perfection