miercuri, 9 decembrie 2009

Cat de nimfomana esti in somn?

Fie ca recunoastem sau nu, somnul este una dintre cele mai mari placeri ale vietii. Daca mai avem si un vis - doua, diminetile pot incepe chiar foarte bine. Majoritatea oamenilor au avut cel putin un vis erotic, sexul din timpul visului parand mult mai intens decat cel din realitate. Nu ii voi include pe cei ce sufera de sexsomnie (tulburare a somnului, in urma careia unii oameni fac sex fara sa-si dea seama, in timp ce dorm).
Studiile arata ca aproape 70% din femei au vise erotice, iar o mare parte dintre acestea sustin ca au experimentat si orgasme in timpul sau ca urmare a viselor erotice.
Sigmund Freud spunea ca majoritatea viselor erotice reprezinta un fel de reprimare sexuala.
Dictionarele traditionale de vise explica faptul ca persoana care iti apare in vis sub forma unui partener sexual manifesta de fapt lipsa de respect fata de tine in viata reala.
Pe de alta parte, interpretarea viselor in viziunea lui Freud, controversata de altfel, releva faptul ca visul erotic este manifestarea unei dorinte erotice din subconstient.


Unul dintre cele mai frecvente vise este acela cand visezi ca faci dragoste cu un necunoscut. Absenta identitatii necunoscutului din peisaj semnifica faptul ca nu poti identifica o anumita persoana pe care esti tentata sa o cunosti mai bine. Acest vis iti poate spune, in plus, ca ai anumite nevoi si dorinte pe care nu esti pregatita sa le confrunti sau sa le combati.

Daca visezi ca faci dragoste cu o celebritate, asta inseamna ca simti nevoia sa fii populara, in centrul atentiei si nu iti accepti partenerul. Probabil esti in cautarea unui nou statut social, mai inalt decat cel pe care il ai in prezent. Sau poate l-ai gasit si nu stii cum sa-l atingi. De asemenea, este posibil sa iti doresti ca munca sau o alta sfera a vietii tale sa iti aduca felicitarile si recunoasterea celor din jur.

Cand visezi ca faci dragoste in public inseamna ca esti, in general, foarte sincera cu tine insati, dar ca ai probleme in relatiile cu cei din jur. Persoana pe care o faci cunoscuta celorlalti nu este cea pe care o cunosti doar tu in intimitate. Nu-ti reprima emotiile si starile sufletesti si incearca sa fii tu insati si sa te afirmi in public exact asa cum esti, fara a promova doar o imagine.

Daca visezi ca visezi ca faci dragoste cu o femeie, nu te panica, nu esti lesbiana:))
Nu inseamna ca esti atrasa de aceasta. Specialistii spun mai degraba ca ai atins un anumit grad de acceptare si de respect fata de tine insati. Ar mai putea semnifica si faptul ca ai nevoie sa te ocupi mai mult de latura ta feminina, sa te ingrijesti.

Nu prea sunt de acord cu explicatiile, pana la urma un vis poate fi un vis si atat.

Niciun comentariu: