vineri, 10 octombrie 2008

Toamna se numara serialele

Se pare ca mai nou televiziunile straine au inceput sa bage seriale sci-fi pe banda rulanta. Dupa ce am supraincalzit calculatorul cu seriile "Heroes" si "The 4400"; am dat zilele trecute de un forum: tvblog.ro unde am citit cateva articole despre "Fringe" noua senzatie a serialelor de gen.
La inceput seamana destul de mult cu X-files: agenti FBI&stuff insa pe parcurs iti dai seama ca poate da dependenta.

Personajul principal aici este insa o femeie, agent FBi evident , care da peste un caz foarte ciudat. Ea e fortata sa lucreze cu un om de stiinta pe care il scoate de la nebuni cu ajutorul fiului sau( o bunaciune-Joshua Jackson).

Ei au parte in fiecare episod de cate un caz nou: oameni carora li s-a topit pielea in mod inexplicabil, femei usoare ucise pentru o amarata de glanda hipofiza, oameni nevinovati inghetati de un gaz care prin nu stiu ce reactie s-a solidificat, obiecte metalice care pot trece dintr-un continent in altul pe sub pamant; plus teoria ca ar exista un tipar dupa care toate lucrurile astea ciudate se intampla.
Joshua Jackson a mai jucat si in filmul "Fotografii bantuite"( asta aproximativ recent) dar si in arhicunoscutul serial pt adolescenti "Dawson's Creek" . S-a facut el mare si a primit un rol fix pe calibrul lui asa ca tot ce trebuie sa facem e sa-l urmarim in episodul 5( 14 oct) si sa vedem ce legatuira e intre el si nenea quelu`( ciudatul care apare in ep 4).

Lista episoadelor de pana acum:
Episode 1: Pilotul
Episode 2: The Same Old Story
Episode 3: The Ghost Network
Episode 4: The Arrival
Episode 5: Power Hungry

Niciun comentariu: