marți, 21 octombrie 2008

Egalitate preferentiala/inegala - "manifest" anti-feminist

Egalitatea dintre sexe este inca un subiect sensibil. Femeile sunt considerate in mare parte "sexul slab", incapabile sa ocupe diferite functii in stat, soferi execrabili etc. Intr-un cuvant, lumea "barbatilor" continua sa domine.
Ce vor femeile?
Femeile cauta teoretic sa ia locul barbatilor in politica si in diverse functii pe care istoria le-a consacrat drept masculine. In teorie si-au (ne-am) castigat treptat toate aceste drepturi. Unde se imbina practica si teoria? Superficial, se ating pe undeva la suprafata. Au aparut acele femei "cu coaie", moderne. Au functii inalte, sunt pe picior de egalitate cu barbatii. Independente financiar, libere d.p.d.v. sexual etc. Bullshit. Ce fac aceste femei? Au pretentia in continuare sa li se deschida usa la masina, barbatul sa intre primul in restaurant (si eventual sa achite si nota de plata), sa fie iertate la micile greseli din trafic ( ca deh, sunt femei), si cand sunt intr-o situatie de criza incep sa boceasca (sensibil domn'le. suntem femei). Boon. Unde este egaliatea? Unii sunt mai egali decat altii. Cam aceasta este problema.
Femeile au "coiae" doar pana intr-un punct, cand slabiciunea tipic feminina iese la suprafata. Aparent nu e rau. Daca femeile s-ar trasforma deplin in barbati si ar renunta la orice urma de feminitate, probabil ca lumea ar fi cumplita. Totusi. O egalitate in drepturi n-ar trebui sa implice si o egalitate in obligatii?

Niciun comentariu: