luni, 20 octombrie 2008

Legende Urbane

Ideea seriei de posturi ne-a lovit la un pahar de cola si a inceput sa se contureze dupa conversatia pe tema « Supernatural »( serialul). Vom incerca sa sarim peste arhicunoscutele cazuri de rapiri cauzate de omuletii verzi si ne vom axa pe banalele povesti auzite de la altii( care la randul lor le-au auzit de la prietenul prietenului ...)si pe straniile intamplari citite de prin forumuri/site-uri sau ziare.

Vom incepe cu o legenda necunoscuta de majoritatea ; nici eu nu o stiam pana saptamana asta: “The Licked Hand”( nu prea suna traducerea foarte frumos in romana da fie: “Mana linsa”). Pare stupida rau dar am zis ca daca de la asta am pornit cu povestile de ce sa nu o scriu totusi. Eu personal nu prea am inteles rostul legendei da poate se gaseste unu mai luminat si ma scoate din bezna....
Povestea:
"O tanara fata este lasata singura acasa impreuna cu cainele ei. Odata cu venirea noptii ea incuie usa si toate ferestrele in afara de cea de la subsol( usa de la subsol insa o inchisese). Dupa epuizantul efort depus intra in dormitor sa se culce iar cainele isi ocupa strategic locul sau langa patul fetei.
Pe la miezul noptii fata se trezeste si aude un sunet ca si cum ceva ar picura in baie.
O cuprinde frica si nu indrazneste sa se dea jos din pat si sa vada care e cauza zgomotului; asa ca isi lasa o mana sa cada din pat pentru a simti blana calda a patrupedului.
Simte cum cainele ii linge mana asa ca se linisteste si reuseste sa adoarma.
Sunetul o retrezeste la scurt timp insa cainele o linisteste pt a 2-a oara lingandu-i mana…( faza cu trezitu se mai intampla de 2 ori in noaptea respectiva).
Dimneata fata se trezeste mai mult din curiozitate pt a afla care fusese sursa zgomotului din noaptea tocmai incheiata. Cu cat se apropia de baie mai mult cu atat sunetul se audea mai tare..aprinde lumina…oroare: cainele zacea in cada strangulat cu furtunul de la dush si cu gatul taiat; din care curgeau picaturi de sange. Se intoarce ingrozita si zareste pe oglinda din baie ceva scris cu roshu( se pare ca era scris cu sangele cainelui): "HUMANS CAN LICK TOO"( si oamenii pot linge)."

Pe unele site-uri am gasit acceasi versiune insa tanara fata e inlocuita de o batrana vaduva iar in altele de o femeie tanara; in unele versiuni cainele e gasit in closet sau in frigider.
Care-i faza cu lingatorul uman? obsedat sexual,criminal in serie, nebun sau caine pervers care isi bate joc de copil si apoi se spanzura?:))..(scz da nu m-am putut abtine).
Legenda a aparut in filmul Campfire Tales si va mai fi ecranizata in episodul 11 a serialului Supernatural:D:D:D:D.
Daca legenda cu lingaii umani nu v-a placut atunci redau cu copy/paste o povestioara citita pe un forum( cred ca am mai auzit-o pe la cineva pt ca imi suna tare cunoscuta):
"Noapte tarzie. Un taximetrist obosit casca uitandu-se pe ceas. In curand avea sa i se termine programul. Un ciocanit usor intr-unul din geamurile masinii il facu sa se dezmeticeasca. Doua batranici imbracate decent urca in taxi si-i spun soferului adresa. Acesta demareaza. In timp ce conducea, uneia dintre batranici i se face rau. Ameteste si incepe sa-i curga sange din nas. Soferul opreste taxiul la adresa ceruta si le ajuta pe batrane sa urce scarile casei. Acestea, recunoscatoare, il invita pe sofer in casa la o cafeluta mica. Soferul, obosit, accepta cu bucurie oferta. In timp ce i se pregatea cafeaua, intra in baie. Isi spala fata cu apa rece sa se mai dezmeticeasca si isi scoate ceasul de la mana pentru a se putea sapuni bine pe maini si pe antebrate. Iese din baie, bea cafeaua, le multumeste batranicilor si iese. Porneste masina, mai ia cativa clienti, dupa care, in zori, pleaca spre casa sa se odihneasca. Ajuns acasa, remarca lipsa ceasului. Isi aminteste ca il uitase pe policioara din baia batranelor, atunci cand se spalase pe maini. Se urca in masina si merge la adresa respectiva. Bate la usa. Nici un raspuns. Suna lung de cateva ori. Nimic. La un moment dat, un vecin, un pensionar curios il intreaba pe sofer pe cine cauta. Acesta raspunde ca le cauta pe cele doua batrane pentru a-si lua ceasul. Pensionarul il priveste ciudat ;"Care batrane? In casa asta nu locuieste nimeni de ani de zile!" "Ce vorbesti?"- raspunde taximetristul. "In noaptea asta am condus aici doua batrane. Am intrat si am baut o cafea cu ele!" Batranul il priveste din ce in ce mai uluit. Incep sa se stranga vecini si gura-casca in jurul lor. "Casa asta e nelocuita de ani de zile" spuneau toti. La un moment dat, apare o vecina cu cheile casei. Le avea in pastrare de ani buni, pentru a le da mostenitorilor plecati undeva in strainatate. Descuie usa casei. Intrara cu totii: batranul, soferul, vecinii curiosi...Casa, plina de panze groase de paianjeni, cu mobilele acoperite de cearsafuri pline de praf...."Ti-am spus noi?" ranji edificator vecina pastratoare a cheilor "E nelocuita! N-a mai intrat picior de om in casa asta de ani de zile!" Soferul apleca privirea jenat. Pe o masuta mica si prafuita zari o ceasca de cafea cu zatul proaspat. Intra in baie, si, sub stratul gros de praf si panze de paienjeni isi gasi ceasul. Tulburat, iesi din casa facandu-si cruce si se urca la volan. Pe bancheta din spate a masinii stralucea o fasie de panza alba: o batista cu cateva picaturi de sange..."

Niciun comentariu: