vineri, 9 octombrie 2009

Three Rivers

bscap0005

Am pornit din start cu premisa ca nu voi incepe sa compar acest serial cu alte serale medicale. Unul dintre motive a fost ca subiectul e unul nou si destul incat sa fie exploatat de-a lungul a mai multe sezoane. Ce-a iesit vedeti mai jos.
Voi incepe cu introducerea personajelor principale, cei trei medici de la clinica de transplanturi Three Rivers. Primul pe lista e Andy (Alex O'Loughlin), un doctoras frumusel nevoie mare si destept pe deasupra, un fel de rege al transplanturilor. Chiar si africanii au auzit de el. Pentru inceput nu m-a impresionat prea tare la capitolul prestatie actoriceasca. Mi-a parut usor distras si neexpresiv.
Miranda este cea de-a doua specialista a clinicii, fiica unui fondator al clinicii dar si detinatoare a unei copilarii nu tocmai fericite.
Daniel este cel de-al treilea doctoras, un tip usor amuzant, dar si alta desteptaciune a clinicii (sef de promotie, ce mai). Mi-a placut de el cum a intrat in pielea personajului, comparativ cu celalti.
Acestora li se adauga un rezident incepator, Ryan, doua asistente, o sefa de sectie si gata echipa.
Inca de la inceput ne sunt dezvaluite eventualele cazuri, patru la numar, si locatiile acestora.Primul caz este situat in Cleveland, pe un santier de constructii. Ghinionistul acelei zile se pare ca a fost inginerul santierului, sub a carui greutate s-a rupt o scandura, determinand o cadere de aproximativ doua etaje, a acestuia.
La Pittsburgh, in timpul unui concurs scolar de rostire a cuvintelor litera cu litera, un concurent are un atac de panica (sau cel putin asa suntem lasati sa credem) si vomita sange.
Al treilea caz plus cel de-al patrulea se desfasoara in cadrul clinicii Three Rivers. Intr-unul e implicata o gravida si in celalat un african diagnosticat cu hipertrofie miocardica, infocat utilizator al internetului. El are nevoie de un transplant cardiac, transplant pe care vrea sa i-l faca doctorasul nostru, cel mai bun medic din USA la acest capitol.
Voi lua cazurile pe rand pentru a nu ma incurca in detalii. Pentru inceput il avem pe pusti, Auden, copil de om cu bani. El este consultat de Miranda, iar aceasta descopera cu ajutorul unei radiografii ca pustiul inghitea obiecte din fier. Prima concluzie a fost ca o facea pentru a atrage atentia parintilor, intrucat mama lui era mai tot timpul plecata, iar tatal presupun ca nu statea foarte mult cu el. Aflam cu aceasta ocazie ca doctorita noastra a trecut si ea prin aceeasi situatie, fapt ce a dus-o la o concluzie gresita. Tocmai cand ma pregateam sa scriu ca pustiul inghititor de metale a cam fost de umplutura, hop avem o rasturnare de situatie. Nu va spun, va trebui sa
vedeti

.bscap0007

Al doilea caz este cel al tinerei Teri, gravida in sapte luni. In timp ce africanul ii explica lui Andy conditia sa, ea suferea din senin un stop cardiac. Andy a reusit sa o stabilizeze, urmand ca mai apoi sa-i faca investigatiile necesare. In urma acestor investigatii s-a stabilit diagnosticul: cardiomiopatie peripartum. Tratamentul temporar: introducerea unui VAD ( ventricular assist device) pentru a ajuta inima sa pompeze sangele. Tratamentul final: transplant cardiac.
In momentul cand oamenii prezentau raportul de garda (nu stiu cum altfel sa-I spun) eram like WOW…cat de tare prezentau pe ecranul ala HD, cu degetelele lor. Stau si ma intreb ca omul tamp- de unde au astia atatia bani sa bage cinspe ecrane in fiecare salon, calculatoare de ultima generatie, panou digital...totul digital. Chiar o fi USA tara tuturor posibilitatilor si nu stiam eu. Gata, peste doi ani emigrez.
Cel de-al treilea caz a fost reprezentat de Kuol, personaj cu care ne vom mai intalni in episodul trei. El este un african cu o sete de viata nemaintalnita, supravietuitor din fire, dar cu o patologie destul de grava. In lipsa unui transplant cardiac risca sa moara in urmatoarele luni. Pare un individ tare simpatic si ar fi pacat sa nu primeasca inima.

bscap0011

Cum din numeroasele promouri pe care le-am vazut in timpul verii tot se spunea ca serialul va fi privit din trei perspective- cea a donatorului, a medicului si a primitorului- mi s-a aprins un beculet, unul trebuia sa fie donatorul. Cin` sa fie, cin` sa fie? Inginerul domne, inginerul. Si ce sa vezi, inginerul avea acelasi grup sanguin cu al gravidei- 0 negativ. Evident ca transplantul a mai intampinat ceva probleme legate de familia donatorului, dar totul s-a terminat cu bine. Mai exact fata respectivului este convinsa ca medicii nu au facut tot ce le-a stat in putinta si au pacalit-o pe sotie sa semneze ca e de acord cu donarea organelor acestuia. Noroc cu Ryan, cine stie cat ar mai fi avut de asteptat daca nu intervenea. Ryan asta imi aduce putin aminte de George din Grey`s Anatomy, putin stangaci dar foate priceput in ceea ce face.

Asadar operatia are loc, cezariana la fel, totul bine si frumos. Copilul ala nu prea arata a prematur dar treaca de la mine, la cati sugari am vazut zilele astea n-am cum sa ma simt deranjata de un omulet zambitor.

bscap0009

Alta chestie observata e ca nu avem nici o relatie amoroasa intre colegi, nici macar o referire la viata amoroasa a medicilor nostri. Eu inca sper ca pe viitor sa presare si Cupidon cateva sageti pe acolo, asa de dragul telespectatorilor.
A fost un episod reusit. Chiar astept cu drag urmatoarele episoade, poate Kuol isi va primi inima.
Daca nu sunteti pasionati de serialele medicale, va puteti uita chiar si numai pentru Alex O'Loughlin. He`s hot.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Eu il urmaresc, doar ca am ramas blocata la episodul 9, nu am mai gasit ce a aparut. Imi place, dar mie imi plac toate serialele cu doctori de la ER la Grey's si House.
Am inteles insa ca a fost anulat.

Enjoy Alex O'Loughlin, mie imi place de corean Daniel Henney parca.

Crina spunea...

si coreeanul e bun :) nu zic nu :))