duminică, 4 octombrie 2009

Private Practice - inceput de sezon 2

pp01

Private Practice is back. Inceputul ne-a cam bagat in ceata, datorita scenei cu inmormantarea. Stiam ca Violet nu va muri asa ca aveam doua variante- ori era un vis de-al lui Pete, ori murise copilul. Nu m-as fi gandit ca era o amintire. La sfarsitul episodului ne dam seama ca cea inmormantata era fosta sotie a lui Pete.
La sfarsitul sezonului trecut ramasesem la scena cu Violet si nebuna. Se pare ca nebuna a reusit sa fure copilul si sa o lase pe Violet intr-o balta de sange, pentru ca mai apoi Pete sa o gaseasca. In urma lui soseste si Naomi, amandoi colaborand pentru a o pastra in viata pana la spital.Pusa in tema Addison incearca din rasputeri, alaturi de Naomi, sa o salveze de la moarte pe Violet. Din acel moment incep flashback-urile. Scenele din trecut includ momentele de inceput dintre Pete si Violet, cand aceasta incerca sa-l ajute sa treaca peste pierderea sotiei. Tot atunci Naomi, Sam, Coop si Violet decid ca Pete e cel mai bun candidat pentru a ocupa un post in clinica nou infiintata.

Mi-a placut cum au reusit sa imbine scenele din trecut cu cele din prezent, subliniind inca o data faptul ca Pete merita sa fie fericit.

In sala de asteptare Coop e cel mai depasit de situatie, invinuindu-se de faptul ca a fost atat de aproape de ea si totusi a plecat. Nefiind in stare sa trateze pacientii din ziua respectiva, el respinge apelurile ce-l solicitau ca medic. Mare mi-a fost surprinderea cand am constatat cat de aproape era nebuna cu copilul si cat de important poate fi un telefon respins.

Stresul pluteste in aer, dar toti incearca sa stea linistiti pe scaune si sa spere ca totul va fi bine. Momentul de tensiune maxima a fost atunci cand Addison a trebuit sa aleaga intre a face o histerectomie cu sanse mari de a o salva pe Violet sau sa incerce embolizarea arterelor uterine, operatie ce implica un risc destul de mare. Decizia a cazut pe capul celor doi posibili tatici, ambii luand aceeasi hotarare spre stupoarea mea- histerectomie. Coop insa a optat pentru a doua varianta, iar Addison a ales sa-l asculte pe Coop. Ce-am inteles eu din asta e ca Addison avea nevoie de cineva care sa o sustina, de aceea a luat in considerare decizia lui Coop. Si totusi mi se pare ca a luat decizia corecta.


pp2


Daca privim alfel problema, in ce fel a afectat incidentul cu Violet pe fiecare, descoperim si cum reactioneaza ceilalti in situatiile de criza. Addison o cearta pe Naomi pentru ca a parasit clinica, Sheldon il cearta pe Pete pentru ca acesta isi da prea multa importanta in problema de fata, desi nu se stie inca cine e tatal copilului, iar Naomi o cearta pe Addison pentru ca incearca sa faca doua lucruri in acelasi timp.

A fost si o scena amuzanta, atunci cand Sheldon i-a spus politistului: „ Just wear a condom. Tell your friends”, moment in care atmosfera parca s-a mai destins putin.

Intr-un final ambii pacienti sunt salvati, momentul cand Violet isi vede bebeul fiind priceless.

pp3


M-a surprins faptul ca nu l-am mai vazut pe Noah, dar am o banuiala ca a renuntat la serial (l-am vazut prin Cougar Town). Ma enerveaza la culme cum au ales sa-i scoata din peisaj atat pe Noah cat si pe Wyatt. Disparitiile astea din senin sunt destul de deranjante. Sunt curioasa daca se va mai vorbi de Noah pe viitor, daca va explica Addison plecarea lui. Ma indoiesc.

Sa revenim inca putin la saraca Violet. Nu stiu de ce dar cred ca drama prin care a trecut o va schimba complet. Va vedea cu alti ochi relatia ei cu Pete si poate chiar si legatura dintre ea si propriul copil. Pe langa problemele emotionale pe care le avea acum s-au mai adaugat cateva destul de importante si greu de trecut peste. Sunt curioasa daca se va face intr-un final testul de paternitate.

Ma ingrijoreaza si situatia lui Coop. Cred ca va cadea intr-o depresie si nu va mai putea da ochii cu Violet o perioada. Sper sa ma insel.

Pe final va las cu o intrebare- credeti ca Charlotte va fi solicitata pentru postul lasat liber de Naomi?

Niciun comentariu: