duminică, 18 octombrie 2009

The September Issue

Fashion is a religion. This is the bible.

Daca Valentina a scris despre copertile Vogue, eu voi scrie putin despre documentarul revistei Vogue, intitulat “The September Issue”. Vedeta acestei pelicule este fara doar si poate Anna Wintour, redactorul-sef al celebrei reviste.

Filmul este realizat in stil documentar si parcurge realizarea editiei din septembrie 2007 a revistei Vogue – pe a carei coperta se afla Sienna Miller.

Numarul de 870 de pagini al revistei este realizat pe parcursul filmului sub stricta supraveghere a Annei Wintour. De la editoriale de moda, pana la sfaturile cerute de marii designeri, gasim cam tot ce ne dorim de la un documentar de moda. E mai mult decat o cireasa de pe tort, e ceva ce nu cred ca vom intalni prea curand. O frantura din istoria modei, poate chiar una dintre cele mai importante franturi. Cine nu si-ar dori sa vada cum este facuta revista Vogue? Uite ca acum avem ocazia sa privim dintr-un fotoliu confortabil munca unei echipe de oameni, de la editori, fotografi si cameramani, pana la modele, designeri si celebritati.

Printre guest-starurile filmului ii avem pe: Edward Enninful, Jean-Paul Gaultier ,Thakoon Panichgul, Oscar de la Renta, John Galliano, Mario Testino si Sienna Miller.

Pana la urma Wintour face tot ce crede ea ca e mai bine, desi unii colaboratori nu sunt multumiti in totalitate de alegerile acesteia. Ce e amuzant e ca nimeni nu indrazneste nici sa clipeasca in prezenta ei.

Un film exceptional pe care il recomand oricarei fashioniste si nu numai.

Niciun comentariu: