sâmbătă, 7 noiembrie 2009

Cand avem chef de teatru

Sursa poza: www.teatrumetropolis.ro

Odata cu venirea noului an scolar m-a lovit dorul de teatru. Si m-a lovit asa tare incat am luat la rand site-urile teatrelor romanesti si am inceput sa analizez oferta disponibila. M-a incantat sa constat ca inca imi mai doresc sa-l vad pe Ion Andrei Ionescu in noile sale piese, dar asta mai pe larg in cele ce urmeaza.

AM inceput, dupa cum unii si-au dat seama, cu TNB. Mi-a atras atentia Toţi fiii mei, asa ca atunci cand prind o perioada mai libera dau fuga si cumpar biletele.

"Toţi fiii mei, piesa scrisă şi pusă în scenă în anul 1947, este cea care l-a propulsat pe Arthur Miller în atenţia publicului american şi a criticilor şi cea care i-a adus primul premiu Tony. Povestea, respectând regula tragediei greceşti de timp, spaţiu şi acţiune, este inspirată dintr-un fapt real, preluat de dramaturg din paginile unui ziar. Acţiunea se petrece în America, imediat după cel de-al doilea război mondial, în sânul unei familii care a reuşit să se îmbogăţească, profitând de oportunităţile apărute. În casa Keller, dramele sunt însă adânci. Deciziile din timpul războiului au consecinţe tragice, trei ani şi jumătate mai târziu, asupra întregii familii. "

sursa: TNB.ro

De la Teatrul de Comedie ma bate gandul sa ma duc la "Domnisoara Iulia", pentru ca joaca Serban Gomoi. Pe el il stiti din primul sezon al serialului "Cu un pas inainte" difuzat pe protv acu 2 ani.

La Teatrul Metropolis mi-a sarit in ochi piesa "Doctori, femei si alte intamplari", pentru ca e cu Mirela Zeta; si "ZARURI ŞI CǍRŢI" cu Piersic Jr.

"Dacă ţi-a plăcut „Puricele“, cu Horaţiu Mălăele în rolul principal, cu siguranţă vei aprecia şi spectacolul „Doctori, femei şi alte întâmplări“, realizat după piesa care l-a consacrat pe dramaturgul francez Georges Feydeau. Regizorul Emanuel Pârvu a adaptat limbajul spectacolului şi jocul actoricesc la mileniul 3, readucând atmosfera qui-pro-quo-urilor clasice ale dramaturgiei franceze pe scena Teatrului Metropolis. „Doctori, femei şi alte întâmplări“ îl are în centrul acţiunii pe doctorul Moulineaux. După ce şi-a petrecut noaptea încercând să o cucerească pe viitoarea lui amantă, Moulineaux ajunge acasă în zori, iar soţia lui, Yvonne, îi cere explicaţii. Evident, răspunsul este o minciună, de la care pornesc multe, multe încurcături!"

sursa: Adevarul

Momentan ma limitez la atat. Daca e sa ma gandesc bine probabil nu voi ajunge la toate piesele, si la fel de probabil va exista o piesa la care sa ma duc din pura curiozitate.

Niciun comentariu: