sâmbătă, 11 aprilie 2009

Om de lut


Am fost aseara in Silver Church, dupa cum v-am amenintat in ultima vreme ca ma duc. A fost o mica problema la inceput pentru ca nu stiam exact ora concertului. Pe site-ul clubului scria ora 22 iar pe afis 21. Bine ca e Oana desteapta si a sunat la club; lansarea era la 21.30 dar probabil ca incepea la 22. Bun...nimerim noi intr-un final "biserica" si ramanem putin uimiti de ditamai coada la care trebuia sa stam pentru a intra la eveniment. Dam din coate, facem cativa pasi inainte, 2 la dreapta, 3 la stanga si ajungem in fata scenei. A inceput pe la 22 si ceva( nu mai tin minte, eram prea entuziasmata).
Alexandrina si-a facut aparitia intr-o rochie alba, un alb murdar, crem poate (nu prea mi-am dat seama din cauza luminii) cu spatele gol. Accesorizata cu nelipsitii ochelari vintage ( pe care ii ador) a inceput sa cante pe acordurile melodiei "Om de lut". Au urmat Printre flori, De cand am plecat, Undeva( care imi place f mult), Femei dietetice, Noi 2, Numai tu( varianta reorchestrata suna f bine, s-ar putea sa-mi placa mai mult ca varianta originala), Fata merge pe jos( asta nu mi-a placut cum suna acum), Un Deux Trois, Maria (de leagan).
Desi la inceput a fost o mica problema cu volumul sunetului microfonului ei, pe parcurs vocea ei a vrajit iremediabil multimea de spectatori prezenti special pentru eveniment.
Finalul concertului a fost marcat de poiectia primului videoclip al Alexandrinei. Melodia aleasa a fost "Printre flori"( sper ca sa fi retinut corect). Mie mi-a placut clipul si sper sa-l vad cat de curand la posturile tv autohtone. AM incercat sa-l gasesc pe youtube sau alt site de profil dar nimic.
A fost exact ce ma asteptam si poate mai mult.
Va las pe final cateva cuvinte de-ale artistei, despre album:

De ce „Om de lut”?

„Pentru că mi se pare frumos cum sună; plus că are mai multe
sensuri. Am citit aceste şase versuri ale Margaretei Sterian – „Mi-a trimis
Dumnezeu un om de lut/ să nu fiu singură pe pământ/ Om de lut cu ochi de
cobalt,/ în apele lor adânci mă scald./ Om de lut cu gura de floare,/ o vorbă
m-alină şi alta mă doare” - şi parcă m-am regăsit în ele. Parcă le-aş fi scris
eu”, îşi justifică artista alegerea „primului single”.


Muzica mea te înalţă”

„«Om de lut» e copilul meu, un copil frumos şi sănătos, gingaş, mai mult minor decât major, rafinat şi expresiv”, arată Alexandrina. N-are ales la piesele de pe primul său album, toate-i sunt dragi. „Îmi place foarte mult cum sună «Maria», care e un cântec de leagăn, «De când am plecat»... toate-mi plac, de fapt, că doar sunt ale mele”

melodiile( vreo 4 la numar)le puteti asculta pe pagina ei de myspace

http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendid=399186736



Poate cerul m-a mintit/Poate lumea m-a mintit/Unde esti, iubirea mea?


2 comentarii:

Diana B. spunea...

De-abea asteptam sa citesc la tine despre concert. Tare mi-as fi dorit sa ajung si eu...

Crina spunea...

Poate Alexandrina ne va incanta mai des cu aparitiile ei, acum ca are album.