joi, 23 aprilie 2009

Ziua V 2009, premiera "O aminitire, un monolog, un strigat si o rugaciune", Green Hours, 26 aprilie 2009, ora 20.00

Asociaţia social culturală Baraka organizează duminică, 26 aprilie 2008, la orele 20.00, o reprezentaţie a piesei de teatru „O amintire, un monolog, un strigăt şi o rugăciune” la Clubul Green Hours din Bucureşti. Această reprezentaţie inaugurează campania Ziua V 2009 la Bucureşti, parte a campaniei globale îndreptate asupra violenței împotriva femeilor.

Piesa este o colecție de monologuri scrise de autori celebri, precum Michael Cunningham; Ariel Dorfman, Jane Fonda sau Alice Walker, și editată de Eve Ensler și Mollie Doyle. Textul a fost scris special pentru festivalul ”Până când violența se va opri” ce a avut loc în iunie 2006 la New York.

În regia lui Robert Bălan, personajele vor fi interpretate de unsprezece actriţe şi actori din Bucureşti, toţi voluntari în cadrul acestui proiect. Aceasta piesă aduce pe scenă femei şi bărbaţi tineri, motivaţi să vorbească despre şi contra violenţei împotriva femeilor într-o formă artistică cu scopul de a stimula dezbaterea în cadrul societăţii şi implicarea tinerilor în eradicarea fenomenului.

Campania Ziua V București 2009 are ca scop ridicarea nivelului de conștientizare și informare în rândul tinerilor asupra violenţei împotriva femeilor la nivel global și local, asupra cauzelor și consecințelor acesteia. Inaugurată cu această piesă de teatru, campania continuă cu sprijinul tinerilor voluntari cu sesiuni de informare şi conştientizare asupra violenţei împotriva femeilor în diferite licee şi universităţi din Bucureşti.

Ziua V este o mişcare la nivel mondial care militează pentru eliminarea tuturor formelor de violenţă împotriva femeilor: violul, bătaia, incestul, mutilarea genitală şi sclavia sexuală. Ziua V este un promotor al evenimentelor creative ce au drept obiective conştientizarea publicului, strângerea de fonduri şi revitalizarea spiritului organizaţiilor anti-violenţă existente. Litera V în Ziua V simbolizează Victoria, Sf. Valentin şi Vaginul.

Asociaţia social-culturală Baraka este o organizaţie non-guvernamentală, apolitică şi non-profit înfiinţată de un grup de tineri în 2002 cu scopul de a promova drepturile omului şi coeziunea socială în rândul tinerilor prin activităţi artistice şi educaţionale. Asociaţia Baraka a participat la Ziua V 2007 prin organizarea a două reprezentaţii ale piesei „Monologurile Vaginului”.

Pentru relaţii cu presa: Ruxandra Pandea, 0727320912, ruxandra.pandea@gmail.com;

Pentru rezervări 26 aprilie 2009: Green Hours, telefon: 0788 452485 / 07222 34356 și teatru@green-hours.ro;

Pentru informaţii despre campanie Ziua V București 2009: http://vday.24hbaraka.org.

Niciun comentariu: