marți, 14 aprilie 2009

Robert Balan

Cred ca a trecut o vecie de cand nu am mai vazut un stand-up. Pe Robert Balan il stiu de acu vreo 2-3 ani de cand cu un proiect aflat de la Valentina. Chiar am fost usor surprinsa de trecerea de la regizoreala la actorie. Bine, face in continuare pe regizorul, dar si pe actorul.
Azi am primit de la el mailul urmator si ma bate rau gandul sa ma duc. 19:00-21:00 Teatru: Balan.Unu cu Robert Balan


"Va anuntam pe aceasta cale ca domnul Sergiu Nicolaescu este pe cale sa fie inlocuit de mai tinarul actor-regizor-producator-scenarist Robert Balan, un domn care a scris, regizat si interpretat un fel de nici-prea-stand-up-comedy-dar-nici-prea-spectacol-de-teatru in care cinta (desi nu are voce), danseaza (desi nu are talent), imita personalitati (de la fotbalisti la cintarete latino si de la tanti Maria la Razboinicul luminii), se deda la streaptease, karaoke si chiar momente poetice, depunind eforturi uriase pentru a deveni vedeta..."
Adina Rosetti - Elle Man
http://www.balanunu.com/2009/03/ne-dat-astia-la-ele-cu-2-de-l.html


Prima reprezentatie a avut loc cu citeva zile inainte de Craciun. Nu se facea sa nu existe una si inainte de Paste:


balan.unu
un one man show de Robert Balan
joi, 16 aprilie, ora 19, Club A



"Dincolo de hazul lui, structura spectacolului este cea care intereseaza cel mai mult: interpretul cânta, danseaza, la un moment dat dispare din scena, interactioneaza cu publicul, întrerupe discursul si se cearta cu omul de la „tehnic”, ba chiar a scris în avans si cronica spectacolului – mai exact doua, una „de bine” si una „de rau”, cronici care au fost publicate în Suplimentul de Cultura.(...) „Antrenamentul” de jurnalist cultural al interpretului (de profesie actor si regizor) a determinat probabil aceasta abordare pe cât de neasteptata, pe atât de interesanta."
Cristina Modreanu
http://teatruldeazi.blogspot.com/2009/03/balanunu-un-blog-inscenat.html

"De fapt, tot ce face Balan pe scena ar trebui sa ne provoace plânsul, mai degraba decât râsul – genul acesta de performance si întreaga idee, fiind provocate de situatia de jale în care se afla societatea noastra fata în fata cu mass media. Daca nu e interesant ca Balan si-a cumparat bicicleta, de ce ar trebui sa fi auzit alte asemenea stiri cu valoare nula?"
Maria Balabas- Radio Romania Cultural
http://www.balanunu.com/2009/02/ne-dat-astia-la-radio-2.html

"Pe urmele lui Andy Warhol, care spunea ca in societatea mass-media oricine poate ajunge celebru pentru cinci minute, one-man-showman-ul se intreaba de ce nu ar incerca si el sa devina vedeta: daca Dan Balan a devenit faimos prin piesa "Dragostea din tei", iar Sorin Ovidiu Balan si-a castigat notorietatea prin "Tineti aproape!", de ce nu ar deveni celebru si Robert Balan? Spectacolul nu este neaparat amuzant, ci mai degraba reactiveaza mitul clovnului trist, in cadrul unui spectacol mizand pe critica sociala."
Adrian Schiop - Romania Libera
http://www.romanialibera.ro/a143577/doua-saptamani-sase-evenimente-o-galerie.html

"Balan.unu este un one man show, insa pentru one man... Robert Balan are o gramada de personalitati. Este vorba de un spectacol (la care am fost duminica seara in Club A) care are ceva in comun cu stand-up-ul, dar este o forma de comentariu social mai rar intalnita la noi. Un stand-up specializat daca vrei."
Diana - Metropotam.ro
http://metropotam.ro/La-zi/2008/12/art2613520565-Despre-vedete-si-vedetisme-cu-Balan/


balan.unu
de Robert Balan (cu doua „stiri” de Elena Vladareanu si consultanta fotbalistica din partea lui Matei Florian)/ cu: Robert Balan/ voce: Elena Vladareanu/ asistent de regie: Adrian Nistorescu/ advisori: Elena Vladareanu, Matei Florian/ asistenta tehnica: Adrian Nistorescu/ regia: Robert Balan/ producator: Robert Balan/ gen: mai mult comic (daca îmi ies poantele si nu am prea mari emotii)/durata: aproximativ 1 h (depinde de inspiratia de moment)

joi, 16 aprilie, ora 19, Club A

Mai multe pe www.balanunu.com

Niciun comentariu: