duminică, 26 aprilie 2009

Jus in Bello

Fiind cititoare fidela a site-ului http://tvblog.ro/, am ramas placut surprinsa de initiativa fetelor( Maviky- autoarea recenziilor la serialul "Supernatural" de pe tvblog, BelladonnaRIP- autoarea site-ului http://supernaturalro.livejournal.com/ si Olivia- creatoarea primul site “Supernatural” romanesc http://www.fricaeunlux.ro/) de incerca cu ajutorul unei petitii online( pe care va invit sa o semnati) aducerea Winchesterilor mai aproape de noi. Mai exact se vrea organizarea unei intalniri intre fanii serialului "Supernatural" si protagonistii acestui serial.
Mi se pare o initiativa foarte buna, de aceea o si promovez. STiu ca sunt multi cei care urmaresc serialul "Supernatural", chiar daca nu recunosc.

In plus, TvBlog sustine fansite-ul Supernatural, www.fricaeunlux.ro , si promoveaza proiectele acestora.


Alte informatii despre conventie, proiecte si sustinatori gasiti mai jos.

"Site-ul Fricaeunlux.ro a fost creat din pasiune pentru serialul ce-i are ca protagonisti pe Jared Padalecki si Jensen Ackles (Sam si Dean) si a devenit unul dintre cele mai importante (daca nu poate cel mai important) fan-site al unui serial din Romania.
Responsabilele (da, sunt 3 fete) pentru realizarea acestui proiect sunt Olivia, Ioana si Vichi, care au tinut zi de zi fanii Supernatural la curent cu noutati din lumea serialului si cu articole despre episoade, atat pe Fricaeunlux.ro cat si pe TvBlog.ro . Proiectele lor nu se opresc insa aici, ele initiand o petitie pentru difuzarea serialului la o ora rezonabila pe AXN, realizarea unei conventii Supernatural in colaborare cu fanii din Italia si multe altele, despre care veti citi in curand pe TvBlog."

+ cateva cuvinte scrise astazi de BelladonnaRIP pe Tvblog:


"Conventiile dedicate serialului au loc majoritatea in Statele Unite- vize, bani,scump.Estimativ un pachet pentru o conventie pentru un weekend la Chicago se apropie de 500 de dolari, pentru Europa exista doar Asylum Convention , din 2007 aceste conventii au loc in Marea Britanie, din nou avem o problema-bani multi ,putina reclama pentru fanii din restul Europei.
Australia anul acesta a reusit “minunea” si dupa un an de zile de munca, convingere si promovare s-au ales cu Jensen Ackles, Jared Padalecki si Misha Collins live la Sidney. Stiu ce vor spune probabil multi, s-au trezit romanii si au idee creata de conventie sau haida de stati cuminti si mai usor cu planurile marete. Ei bine saptamana aceasta, mai exact luni 20 aprilie 2009, s-a lansat campania de promovare romano-italiana “Jus in Bello” Conventie Supernatural in Italia- de ce Italia- de ce ? oricum pe moment in Romania e cam dificil sa aducem o conventie, de ce cu italienii, pentru ca anul trecut in septembrie au fost cei care ne-au rugat sa-i sustinem cand incercau sa-i aduca pe the Winchester brothers la festivalul Telefilm, cum spiritul si sangele latin ne uneste, buon giorno Italia! Ne vedem la conventie!
Intr-o saptamana petitia online

http://www.petitiononline.com/jusbello/petition.html a fost semnata de peste 300 de persoane- romani, italieni, unguri, polonezi, greci, nemti, sloveni, rusi-cei care vor sa mearga la o conventie in Europa dar , din pacate nu-si permit sa ajunga.
Nu spun ca Italia practica preturi mai atente cu buzunarul fanilor, dar fata de un Asylum sau Vancouver Convention, o sa fie mult mai ieftin. Ar mai fi un motiv- mobilizarea, pana acum , zic eu, am mers foarte mult pe ideea, lasa-o asa ca nu va merge.Spiritul de “Miorita” nu numai la noi, si italienii il aveau, inca ne bantuie .So ,da ne-am trezit intr-o dimineata am pus de o conferinta pe messenger si restul vi-l prezint in randurile urmatoare:
pagina de facebook:
http://www.facebook.com/group.php?gid=67941022317



mail: jusinbello.convention@gmail.com
Si inca ceva , impreuna cu Maviky, am primit un ajutor si sustinere din partea lui Alice Jester, editorialist la blogcritics, una din vocile respectate in comunitatea “Supernatural”. Joi, 23 aprilie 2009, am primit acest articol http://blogcritics.org/archives/2009/04/22/221752.php. Va dau un citat :
“Speaking of the Romanian fans, they’ve got a few other efforts going. Vichi writes Supernatural blogs for the TVblog.ro website, Raluca writes her reviews at her Livejournal site and Olivia started a Romanian fan site a year ago. They also started a new blog just a few days ago called Support Supernatural that they are using to promote new projects. They obtained a partnership with TVblog.ro (the biggest blog site for TV shows in Romania), who’s promised to support them in every project they’ll be doing regarding Supernatural.”
Ieri a aparut in schimb o stire din partea Rogue Events cei ce se ocupa de conventiile Asylum, datorita cererilor din partea fanilor, s-a decis ca in 2010 , intre 21-23 mai, sa aibe loc o conventie Supernatural: Asylum Eu: No rest for the wicked. Locatia a fost propusa Germania, motivul fiind: la conventiile Asylum, numarul celor mai multi fani veniti dupa cei din Marea Britanie a fost cel al faniilor din Germania. Momentan nimic nu este batut in cuie, exista aceasta confirmare pentru conventie, locatia exacta nu a fost stabilita, existand si o mica sansa ca din cauza costurilor sa pice varianta germana pentru o alta locatie europeana.
Ma gandesc ca dupa aceste randuri veti spune, foarte frumos, pai atunci voi puteti sa renuntati la conventia voastra, se face pana la urma in Europa. Ei bine, nu renuntam, de ce-pentru ca perioada propusa de organziatorii Rogue Events e apropiata de cea pentru Asylum 4 ( nu e garantat ca la conventia de pe continent sa vina aceeasi invitati ca pentru Asylum UK), si ati ghicit mai avem un motiv, dorim ca noi, impreuna cu fanii din Italia sa fim alaturi pentru o conventie, in Italia, acesta este un proiect la care tinem foarte mult, deja atat partea romana cat si cea italiana, lucreaza la capitolele sponsorizari, promovare si logistica.
Impreuna putem sa reusim!"

Niciun comentariu: