luni, 15 decembrie 2008

Duo/2

Cum ar fi sa ai langa tine un tip care iti cere in fiecare dimineata bani, crede ca actoria e chemarea lui dar mai mult sta pe acasa si doarme sau freaca menta.
Cam asta e barbatul cu care Yu isi imparte existenta. Ceea ce e de admirat la Yu este ca a reusit sa ii suporte mofturile si capriciile lui Kei desi ar fi putut cu usurinta sa renunte la o relatie care incet incet o termina psihic. Suntem asadar invitati sa ne aruncam privirile peste relatia plina de probleme dintre Yu (Yu Eri) si Kei (Nishijima Hidetoshi), un cuplu fericit la prima vedere. Kei isi doreste mult sa ajunga actor insa esueaza lamentabil. In loc sa isi gaseasca un job lui ii vine geniala idee sa se casatoreasca. Cand Yu il intreaba de ce vrea sa se casatoreasca el ii raspunde : "Nu stiu" si incepe sa tipe la ea.
A doua zi cei doi reusesc sa-si vorbeasca insa situatia se inrautateste, totul fulminand cu plecarea lui Kei. Lipsa banilor il determina pe acesta sa o sune intr-un final pe Yu si sa-si ceara scuze. Yu il primeste in casa si incearca sa dea totul uitarii, acceptand cererea in casatorie. Cat va dura aceasta stare de pseudofericire va las pe voi sa descoperiti.

Filmul are tente de interviu; personajele principale fiind intrebate pe rand ce simt si de ce au actionat in acel fel.
Pe Nobuhiro Suwa, regizorul filmului, il stiti probabil din "Paris je t`aime"-segmentul: Place des Victoires (Somnul unei femei este deranjat de tipetele copilului ei mort. Ea se duce in piata unde fiul sau a incetat din viata si intalneste un cowboy ciudat. Acesta ii permite sa petreaca un moment in compania fiului ei inainte sa dispara inca o data). El a mai regizat:M/Other (1999) ;H story ( 2001); Un couple parfait (2005).

Niciun comentariu: