vineri, 21 noiembrie 2008

Nunta muta

Ieri, prin nu stiu ce impuls nemaintalnit pana acum, am luat un exemplat din ziarul compact( da, ala de il gasesti gratis la metrou; da, acelasi ziar care e vandut in municipal cu 3 lei...da asta in alta poveste). Rasfoiesc eu grabita primele 3-4 pagini si dau de un titlu: NUnta muta.

Nu stiu cati dintre voi stiu dar mie chiar imi plac filmele romanesti; chiar si cele mai putin bune calitativ; si nu evit vizionarea unui film roamanesc atunci cand timpul imi permite. Stiu ca sunt multi indivizi care stramba din nas atunci cand aud de un film nou autohton. Poate s-au plictisit si ei de cat de multa a fost exploatata povestea cu comunismul in cinematografia romaneasca incat considera ca daca au vazut un film contemporan le-au vazut pe toate.
"Nunta muta"este filmul de debut ca regizor al actorului Horatiu Malaele - este un film despre comunism( da, iar), dar nu despre comunismul descris in restul filmelor ci despre perioada de inceput a lui." Este o tragi-comedie absurdă" daca e sa ne luam dupa afirmatia regizorului.
Printre protagonistii filmului se numara actorii: Luminiţa Gheorghiu, Victor Rebengiuc, Mariana Mihuţ, Dan Condurache, Gheorghe Dinică, George Mihăiţă şi Alexandru Bindea. În rolurile principale au jucat Alexandru Potocean, actorul care a jucat personajul Adi din "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile", de Cristian Mungiu, şi Meda Victor.
Pelicula prezintă povestea a doi tineri îndrăgostiţi, care decid să îşi unească destinele într-o zi de joi. În mijlocul ceremoniei se anunţă moartea lui Stalin şi este declarat doliu internaţional de şapte zile. Nuntaşii hotărăsc, însă, să continue distracţia într-un mod mai puţin obişnuit. Filmul este inspirat dintr-o poveste reală, petrecută în 1953, intr-un sătuc izolat din România.

Filmul a avut marti lansarea de gala si urmeaza ca de vineri sa intre si in cinematografe.


Decat sa il catalogam din start ca un alt film despre comunism cred ca ar trebui intai sa-l vedem si apoi sa decidem daca ne-am irosit acele minute sau daca ne-a facut placere vizionarea.
Astept pareri din partea celor care au avut ocazia sa vada filmul.

p.s.:"Restul e tacere" are un adversar serios in competitia pentru cel mai bun film romanesc al anului 2008 sau nu?

3 comentarii:

Valentina spunea...

"Restul e tacere" nu are adversari.

Vezi ca nu te mai aprovizionez cu dulceata de afine daca mai zici ceva rau despre "Restul e tacere"!!!

Crina spunea...

:)) shantaj public. nu-mi place:P

Valentina spunea...

:D Ti-am zis ca mi-a placut la nebunuie fimul asta. Asa ca il apar.

All's fair in love and war... ;)