miercuri, 5 noiembrie 2008

Samaritan Girl

Nu stiu cati dintre voi ati auzit de Kim Ki-Duk sau de filmele lui. Eu auzisem cam de prin 2006 de el si de Bin-jip dar am tot amanat vizionarea vreunui film de-al lui. Sambata am avut placerea sa urmaresc 2 productii marca Kim Ki-Duk; impinsa de o curiozitate imensa. Ma asteptam la un film care sa ma fascineze prin replici si imagini insa am dat peste un film emotionant in care personajele principale sunt in mare parte mute(cele secundare n-au nici o problema in a articula cuvintele). N-am crezut ca un film sarac in dialoguri ma va surprinde insa in aici era o liniste asa frumoasa incat uneori un dialog ar fi fost prea mult pentru spectatorul din fata ecranului.
Personajele noastre sunt 2 eleve obisnuite: Jae-young si Yeo-jin. Ele au un mic secret: Jae-young se prostitueaza iar cealalta e un fel de pimp( scopul era unul simplu: banii pt o calatorie in Europa). Totul se complica in momentul in care fetele sunt prinse de politie si Jae-young hotaraste sa se sinucida( in acel moment ceva din fiinta lui yeo-jin se pierde pt totdeauna). Pe patul de spital ea cere sa-l mai vada pt ultima data pe clientul favorit-un muzician( ce-au domne muzicienii astia de sunt imposibil de uitat?). Astfel Yeo-jin isi pierde virginitatea pt a-si ajuta prietena in ultimele clipe. Totul pentru nimic: jae-young moare inainte ca ei sa ajunga la spital.
Din vinovatie sau din iubire pt decedata, Yeo-jin hotaraste sa inapoieze toti banii barbatilor care au intretinut relatii sexuale cu Jae-young. Astfel ea se intalneste cu fiecare client, la fel cum a facut si jae-young iar la sfarsit ii mai si plateste. Problemele apar atunci cand tatal fetei afla ce activitati extrascolare are fiica sa. Politist de profesie, el incepe sa-si faca singur dreptate; tehnicile lui devenind din ce in ce mai violente..ajungand chiar la crima.
Samaritan Girl e un film despre: prietenie, iubire, violenta, gelozie, sex, crima, tristete...este un film despre decaderea si pierderea valorilor unui om care se presupunea ca trebuie sa faca dreptate nu sa comita nedreptate.

Un film excelent ce nu trebuie ratat; chiar daca nu va dati in vant dupa coreeni:P

2 comentarii:

Valentina spunea...

ioi: mi-a placut la nebunie. este un film emotionant, plin de melodrama.finalul cam ciudat...
Tatal lui Jeo-jin s-a predat?

Crina spunea...

da