joi, 20 noiembrie 2008

Bin-jip

Cu Kim ki-duck v-am facut cunostiinta intr-un post anterior; acum a venit momentul sa va prezint cel mai bun film al sau: Bin-jip.
Protagonistul -Jae Hee;are ca ocupatie zilnica agatarea de flyere pe usile oamenilor. Seara el verifica cine si-a luat flyerul de pe usa si cine nu. Usile de a caror clanta mai sta atarnat flyerul; sunt deschise de tanar cu ajutorul unor instrumente speciale. El se instaleaza astfel in fiecare casa; timp de o noapte pentru a manca, face dush, spala hainele, a se fotografia in diferite colturi ale casei si a repara obiectele stricate(asta ca sa nu se simta prea vinovat). Intr-una din case el da peste o femeie batuta de sot-Lee Seung-yeon - care decide sa se aventureze cu tanarul spargator de case.Totul roz si frumos pana cand cei doi sunt descoperiti si arestati.
E un film greu de descris... o poveste de dragoste ciudata si muta intre un strain si o femeie. Finalul este pur si simplu perfect: Sun-hwa isi spune singura replica din film:"Te iubesc" catre sot; insa toti vedem ca de fapt replica ii e adresata tanarului din spatele sotului.
Poate Kim ki-duck a vrut sa ne spuna ca dragostea e mai presus de cuvinte si ca adevaratii indragostiti se inteleg numai din gesturi si priviri. Totusi in viata vine si un moment in care dragostea trebuie exprimata si in cuvinte pentru a ne putea continua visul.
p.s.: cati dintre voi nu v-ati dorit intr-un moment al vietii sa evadati din propriul unvers si sa traiti macar pentru o zi in universul cuiva strain? eu mi-am dorit.

2 comentarii:

sssfinxxx spunea...

am vazut filmul. genial!
desi abia spre sfarsit crezi ca ai inteles, in ultimul minut... :)

Crina spunea...

chiar ca genial e cuvantul potrivit. recomanzi si altceva? sau filmul a cazut accidental in memoria calculatorului?