joi, 6 noiembrie 2008

Ducesa

Filmul "Ducesa" a avut si la noi premiera vineri seara(31oct) la Cinemapro. Ajunsa cu jumatate de ora mai devreme am zis ca ar fi cazul sa ne inarmam cu mult popcorn si cola( bausem deja 3 cafele dar nu puteam renunta la cola). Am stat noi alta juma de ora la coada pt provizii apoi ne-am instalat confortabil pe randul 12. Ma asteptam sa fie ceva in genul Mariei Antoinette: petreceri, cadre fabuloase, costumatii mirobolante si prea putina intriga. M-am inselat.
Ne este prezentata viata Georgianei Cavendish, ducesa de Devonshire, o femeie care pare sa contrazica aparentele.
Actiunea se petrece prin secolul 18( ca tot ma intreba valentina de localizare in timp), iar Georgiana Cavendish (Keira Knightley) si dezvaluie casatoria aranjata a acesteia cu ducele de Devonshire-Ralph Fiennes( care se casatoreste doar pentru a-i asigura un mostenitor).
Viata Georgianei se transforma din roz- bonbon in tonuri de gri spalacit. Pe langa faptul ca partidele de sex sunt de-a dreptul dezamagitoare ducele mai are si tupeul sa si-o traga cu servitoarele.
Desi e un personaj negativ, el reuseste de-a lungul filmului sa ne starneasca simpatie si chiar ne determina sa izbucnim in ras la replicile sale.
Georgiana nu reuseste sa-i oferte ducelui un mostenitor de sex masculin, asa ca aceasta continua sa o insele cu orice femeie dispusa la o partida de amor fugar. Aceasta la randul ei accepta infidelitatile sotului( chiar si cand acesta nu rezista in a sari si pe prietena ei) insa cauta sa se implineasca sentimental in bratele altui barbat. Cum orgoliul masculin nu are limite;tentativa ducesei e interzisa fara drept de protest.
Georgiana alege familia si renunta probabil la unica sansa de a fi fericita.

Niciun comentariu: