marți, 11 noiembrie 2008

The Danish Girl

Se zvoneste pe cinemagia ca Nicole Kidman se pregateste sa interpreteaze rolul primului transsexual din lume. Ea va produce si va avea rolul principal in "The Danish Girl", film bazat pe povestea reala a artistilor danezi Einar si Greta Wegener.
Transformarea lui Einar a inceput in momentul in care acesta a fost de acord sa pozeze pt Greta(care va fi in intruchipata in film de Charlize Theron) intr-o rochie de matase . Nu a durat mult pana la "disparitia" lui Einar si aparitia lui Lili . Dupa mutarea la Paris, Greta a gasit un doctor dispus sa faca operatia de schimare de sex. Astfel barbatul Einar a devenit femeia Lili; cunoscut ca primul barbat transformat fizic in femeie.
Aceasta poveste l-a inspirat pe David Ebershoff in a scrie un roman despre dragoste neconditionata, cautarea sinelui si transformarea necesara atingerii sinelui gasit.
Cum a sfarsit prima femeie fosta barbat nu se stie exact. Unii presupun ca si-ar fi inscenat moartea in timp ce altii chiar cred ca a murit. S-ar fi crezut ca a murit la cateva luni de la a 5-a operatie ( in timpul careia i s-ar fi implantat tesut ovarian si uterin- pt ca "donsoara" dorea sa aiba copii si sa intretina relatii sexuale cu partenerul ei).

2 comentarii:

Anonim spunea...

Foarte tare! Cand apare filmu? ABia astrpt sa-l vad. e misto ideea. da link

Crina spunea...

pai e in stadiul de proiect. probabil la anu` sau cel mai tarziu in 2010.