marți, 26 august 2008

Evita




Mayra Eva Durante o actita frumoasa, fiica unei menajere traieste o poveste de dragoste care a schimbat cursul istoriei Argentinei.
In societatea argentiniana din anii '40 o relalite intre un politician si o actrita era un tabu. Clasele sociale erau respectate cu strictete, , iar o asemenea relatie hulita. La 24 de ani, Eva Durante, o fata saraca - devenita cea mai cunoscuta actrita de radio - l-a cunoscut pe politicianul Juan Peron. Toti apropiatii acestuia s-au opus categoric relatiei, considerand ca Evita ar putea aduce un prejudiciu imaginii impecabile a barbatului de 48 de ani. Cei doi s-au cunoscut intr-o actiune de caritate. Ajutau victimele unui cutremur devastator. Frumusetea, tineretea si determinarea Evitei l-au cucerit imediat pe viitorul presedite Argentinian. In scurt timp cei doi s-au mutat impreuna, fapt ce a scandalizat enorm societatea conservatoare de atunci. Devenit ministru de razboi, Peron a fost arestat. Colegii lui se temeau de influenta pe care acesta o avea asupra argentinienilor, si mai ales de viziunea lui conservatoare. Traditia istorica spune ca, Evita, a organizat o adunare populara care a cerut eliberarea lui Peron. Pusi in fata faptului implinit, adversarii sai s-au vazut nevoiti sa cedeze.



Profitand de moment, Juan Peron a candidat la presedintia Argentinei si a castigat.
In cele din urma, povestea de iubire dintre cei doi a fost aceeptata. Pentru ca Eva Durante, ca prima doamna, s-a implicat in actiuni sociale si a devenit lider spiritual al argentinienilor. Fericirea ei nu a durat mult. La 33 de ani a murit de cancer cervical.




Evita (1996) este un musical, in regia lui Alan Parker care urmareste pas cu pas aceasta poveste de iubire. Madonna (Golden Globe pentru cea mai buna interpretare) se muleaza perfect rolului. O ajuta si vocea. Nu cred ca are rost sa dau detalii despre film. Este arhi-cunoscut. L-am amintit pentru ca este un film care mi-a placut. Foarte mult




Don't cry for me Argentina, Madona



Niciun comentariu: