vineri, 11 septembrie 2009

Anim'est IV


Locatiile: Cinematografele Patria, Union, Elvira Popescu si Terasa Verona (Librăria Carturesti)

Durata: zece zile (2-11 octombrie 2009).

Invitati speciali:
Hayao Myiazaki (dublu nominalizat -2003, 2006 – si castigator al Oscarului pentru Cel mai bun lung metraj de animatie in 2003, nominalizat la Premiile BAFTA, Cesar, Premiile Academiei Europene de Film);
Matt Stone si Trey Parker (creatorii Southpark – de 8 ori nominalizati, de 4 ori castigatori ai Premiului Emmy) – tbc
Jeremy Clapin (laureat al prestigioaselor festivaluri de la Annecy si Namur)
Mike Reiss - scenarist la Simpsons Family si Ice age 4 from LA
Georges Schwitzgebel -animator Elvetia premiat la Cannes, Berlin, Annecy
Marie Anne Fontainer - decan al facultatii SUPINFORCOM Franta una dintre cele mai mari scoli de animatie din lume
Pakito - publisher Banda desenata Franta expozitie de banda desenata

Highlights: Eveniment deschidere filmul Mary and Max - Australia regizat de Adam Elliot detinatorul premiului Oscar pentru animatie

Tara prezentata in acest an la Anim’est este Japonia, iar evenimentul central al acestei prezentari este Retrospectiva Hayao Miyazaki. Cunoscut pentru Spirited Away, pentru care a primit Oscarul in 2003, si Howl's Moving Castle, pentru care a fost nominalizat din nou in 2006, Hayao Miyazaki este considerat unul dintre cei mai mari animatori din toate timpurile.


Pentru mai multe informatii, accesati http://www.animest.ro/, site-ul oficial al evenimentului, care are in acest an un nou design.
Site-ul http://www.bilet.ro/ va pune la dispozitie, ca in fiecare an, oferta de bilete, cu cele trei categorii: biletul pentru o proiectie - 10 lei, abonament pentru 10 proiectii - 80 lei si Festival Pass, care permite accesul la toate evenimentele festivalului - 150 lei. La cumpararea unui Festival Pass, Anim’est ofera cadou kitul festivalului, care cuprinde toate materialele promotionale ale festivalului.

Niciun comentariu: