luni, 2 martie 2009

Top 5 vampiri

Fascinata de mica de creaturi mitologice am devorat foarte multe carti cu subiecte fantastice desi majoritatea probabil nu ar fi meritat citite. Pasiunea a fost alimentat de filme si seriale de acest gen ( "Buffy", "True blood" ).
Primul contact cu vampirii a fost la citirea celebrului roman "Dracula". Descrisi ca bautori de sange cald, uman sau animal, temuti de oameni si alungati cu usturoi, apa sfintita sau crucifixe; vampirii raman faimosi pentru tineretea lor vesnica si pentru puterile supraomenesti.
Legendele cu vampiri nu au inceput insa cu Dracula, civilizatii mult mai vechi atestand existenta unor demoni sau spirite insetate de sange.
Filmografia americana si europeana a exploatat din plin aceste mituri si a creat pe rand personaje din ce in ce mai ingrozitoare. De la staruri rock (Queen of the Damned), vecini ( Fright Night), creaturi spatiale (Lifeforce), aristocrati (Interview with the Vampire) pana la criminali (From Dusk Till Dawn); vampirii s-au adaptat perfect perioadelor respective.
Mai nou, in "True blood" ei vor sa capete acelasi statut cu al oamenilor datorita simplului fapt ca s-a inventat sangele artificial( japonezii astia).
Cert e ca vampirii barbati au fost considerati de-a lungul timpului niste fiinte foarte frumoase, inteligente, puternice si de un erotism de cu greu puteai sa-i rezisti. Astfel sexul cu un vampir a fost catalogat drept o experienta fabuloasa, probabil datatoare de orgasme multiple.
Ehhh...mare mai e imaginatia oamenilor asa ca vom trece direct la vampirii care mi-au marcat serile de vineri:))
6.Alex O'Loughlin -Mick St. John(Moonlight)


5. Brad Pitt- Louis de Pointe du Lac(Interview with the vampire)











4.Stephen Moyer- Bill Compton(True Blood)


3. David Boreanaz- Angel (Angel)


















2. Robert Pattinson-Edward Cullen(Twilight)- hint pt Val: joaca rolul tanarului Dali in filmul Little Ashes.

















1. Alexander Skarsgård- Eric Northman(True Blood)
Alexander intruchipeaza un vampir viking a carui varsta ar fi de peste 1000 de ani.
M-am abtinut mult sa pun filmuletul din "Generation Kill" :D



















Un comentariu:

Diana B. spunea...

Preferatul meu e cel din Queen of the Damned :D.