marți, 19 ianuarie 2010

Cinematografia si igiena corporala


Dupa ani si in de vazut filme inca ma mir de un lucru banal: igiena corporala este total ingorata. In special spalatul pe dinti. In afara de comediile cu Mr. Bean nimeni nu se spala pe dinti. E atat de comic sa te speli pe diniti seara inainte de culcare si dimineata? Teoretic dupa o anumita varsta spalatul e un gest aproape reflex care nu poate fi ignorat. Dupa o noapte calduta in care alcoolul e combinat cu tutun, macare etc. partenerii se saruta cu toate bacteriile adunate in timpul noptii. Ce educatie au europenii si/sau americanii. Ca sa nu mai spun de dush.-ul zilnic. Oamenii se spala doar in filmele de groaza. E clar ca in momentul in care cineva intra in dush sau in cada urmeaza o scena sangeroasa. Spalatul n-ar trebui sa fie o normalitate? Parca incepe sa-mi puta.

4 comentarii:

radu spunea...

asa, in prima secunda imi vin in minte 2 scene- 1. pulp fiction. maria de medeiros se spala pe dinti dupa ce ii produce placeri orale lui brusc willis. apoi cut-scene, e dimineata, iar maria de medeiros e tot in baie si se spala pe dinti.
2. twin peaks, ultimul episod. abia trezit din somn/ coma, agentul cooper rosteste primele vorbe: vrea sa se spele pe dinti. se duce la baie, unde imaginea lui in oglinda este maleficul bob. de neuitat!

radu spunea...

ooo, si am uitat de politist, adjectiv. alta scena memorabila cu spalatul pe dinti.

Valentina spunea...

Scena din Twin Peaks mi-o amintesc, dar cea din Pulp Fiction imi scapa. Nu neg: sunt si exceptii. Dar, trebuie sa recunosti ca majoritatea nu prea se spala! :)))

Valentina spunea...

politist, adjectiv n-am vazut.
m-am evervat azi-dimineata cand ma spalam pe dinti. n-am avut apa calda si mi-am dat eu seama ca in filme lumea nu se spala :)) se cheama trip matinal :P