vineri, 11 decembrie 2009

Ucenicul Vraciului

AM vazut azi pe cinemagia un trailer si m-am umplut de nervi. Dupa ce ca am un stres pentru maine, acum am aflat si ce-au ales desteptii de americani sa faca din ecranizarea "Vraciului". AU ratat complet ideea principala si au gandit ei ca un film comercial, cu o actiune in zilele noastre ar fi mai potrivit. Ce-a iesit: o porcarie, la care probabil nu ma voi uita. N-are nimic din spiritul cartii, nu au inteles nimic.
Cat de mult am asteptat trailerul asta, dar pe cat de mare a fost asteptarea, pe atat de mare a fost dezamagirea. Cage e actorul pe care nu-l suport deloc, asa ca un film de-al lui nu prea ar fi o optiune. Imi pare totusi rau de carti, le-am citit cu drag si m-as fi uitat si cu mai mult drag la film. Nu inteleg de ce au ales sa ii spuna adaptare pentru ca nu au pastrat mai nimic din carti, poate doar faza ca exista un vrajitor( de fapt vraci) care isi ia un ucenic si ideea ca vrajitorul a avut o iubita vrajitoare, iar ucenicul se imprieteneste si el cu o tanara vrajitoare (care apropo nu era blonda). Pana si numele sunt schimbate. Chiar imi doream o adaptare a romanelor respective. Trist.
Preferam efecte speciale primitive, dar cu pastrarea povestii din carti. Daca ma gandesc mai bine, englezii ar fi fost portiviti pentru crearea ecranizarii. Sunt aproape 100% sigura ca nu as mai fi injurat atat daca nu se bagau retarzii astia de americani.

6 comentarii:

Anonim spunea...

hello referitor la asta cu ucenicul vraciului, am impresia ca sunt doua lucruri diferite ucenicul vrajitorului cu seria de carti ucenicul vraciului( cronicile din wardstone daca la asta te referi)daca nu.. atunci au ratat-o rau de tot

Anonim spunea...

din cate am vazut eu pe imdb se numeste the spooks aprentice si se refera la seriile cu vraciul care apar in 2011. asta este o versiune a unui desen animat de disney so no stress nu cred ca se jucau cu ceva ce la poate aduce o gramada de bani cum a ajuns harry potter la nu stiu 8 9 carti nici nu le mai stiu numarul:P scuze de deranj dar si eu am avut aceeasi dezamagire dar am facut un mic research si daca te referi la ce am scris eu mai sus e totul ok...

Crina spunea...

wow...sper sa fie cum spui tu. chiar sper

Anonim spunea...

Filmul cu Nicolas Cage nu este ecranizarea cartii Ucenicul vraciului, desi are acelasi titlu. Regizarea cartii este facuta de regizorul Kevin Lima si ecranizata de Warner Brothers şi Legendary care vor co-produce şi co-finanţa, împreună cu Thunder Road.

Anonim spunea...

bey am citit 3 di 5 carti dar nu seamana chiar de loc filmul unde e alice meg si restu? toiagul lantul de argint si celelalte creaturi?

Isabella spunea...

si eu am citit cele 6 volume aparute pana acum si nu poate sa fie aceasta ecranizarea cartziilor pentru k nu au nici o legatura :-J