luni, 10 august 2009

Weeds

Pentru serialul de fata e vinovata Iulia. Neavand ce face in vacantza si fiind obisnuita sa urmaresc doze mari de seriale am inceput sa caut un serial care sa imi depaseasca asteptarile.
Nu am fost initial entuziasmata de Weeds, insa cu timpul am inceput sa apreciez calitatea episoadelor si sa caut ca o disperata episoade noi. Am ajuns la sezonul 4 intr-o saptamana si trag de restul episoadelor, doar-doar sa nu le epuizez prea repede.
Nancy este personajul principal al serialului, o vaduva casnica din suburbii. Ea detine 2 copii, Silas si Shane. Silas e adolescentul aflat la varsta incercarilor sexuale iar Shane e un pusti extrem de inteligent, genul de copil pe care un parinte ar fi mandru sa-l aiba.
Pentru ca aerul nu se transforma in bani, Nancy devine traficanta de droguri ( iarba mai precis), cu scopul de a plati facturile si intretine familia. Principalii cumparatori de ceva bun de fumat sunt chiar vecinii sai, un avocat pe nume Dean, casatorit cu Celia- scorpia comunitatii; un contabil, Doug, casatorit cu Dana, o tipa pe care nu am prea vazut-o; dar si multi altii.


Undeva prin primul sezon apare si fratele sotului mort, Andy. El afla cu ce se ocupa cumnatica sa si incearca sa intre si el in afacere. Oamenii ajung chiar la stadiul sa aiba propria sera de iarba, perioada in care Andy isi pierde 2 degete de la un picior. Prostia si neatentia duc la multe chestii dezastruoase. Totusi Andy e un tip delicios, amuzant in prostia lui, inteligent uneori, star porno intr-un episod dar si un model masculin pentru cei doi baieti ai lui Nancy.

Nancy Botwin: Is he gonna be okay?
Dr. Bertner: Is he a dancer, professional athlete or foot model?
Nancy Botwin: None of the above.
Dr. Bertner: He should lead a normal life.
Nancy Botwin: Well, I wouldn't go that far.
Dr. Bertner: You know, if you'd brought in the toes, we might have been able to reattach them.
Andy Botwin: [on morphine] Must find toes.
Nancy Botwin: Oh, Conrad, well - where are the toes?
Conrad Shepard: The dog ate 'em.
Nancy Botwin: The dog ate 'em.
Dr. Bertner: Well that's that.
Nancy Botwin: When's he gonna be able to go home?
Dr. Bertner: He have insurance?
Nancy Botwin: Oh, no.
Dr. Bertner: He can go home now.



Inamicul numarul unu al lui Nancy dar si al intregii comunitati este Celia, o casnica nemultumita de casnicia si propriul copil (supraponderala Isabel), cu dorinta de a fi conducatoarea tuturor.
Face Celia ce face si se baga in tot felul de situatii penibile, o baga in rahat pe Nancy pana in gat si este tradata de familie si prieteni, ajungand chiar la inchisoare.
Un motiv in plus pentru a urmari serialul e Silas, fiul lui Nancy, un adolescent bun rau.


Chiar insist sa va uitati la WEEDS.












7 comentarii:

Costin M spunea...

Ce coincidenta. si eu am inceput sa ma uit la weeds vara asta si am recut prin primele sezoane in cateva zile, acum sunt la inceputul sezonului 5. De acord cu tot ce ai spus. Totusi, imi cam pare rau pentru Celia, desi si-a facut tot raul cu mana ei. Si Nancy, nu pot sa cred, actrita are aproape 50 de ani si e in perfect shape and has flawless skin! Operatii estetice sau gene bune?

Crina spunea...

Da, Nancy e o MILF:))nici mie nu mi-a venit sa cred cand am citit pe undeva ca are 40 si ceva de ani. mai mult de 35 nu i-as fi dat...nush ce face dar o face bine.
Cat despre Celia, mie nu-mi pare rau de ea; tocmai situatiile in care se baga fac serialul savuros. De Andy nu spui nimic?

Valentina spunea...

blea! ce naspa e poza aia cu degetele muscate/taiate/amputate. e sinistra, sper sa n-o visez la noapte. unde ai gasit si dubiosenia aia?

Costin M spunea...

nu l-am gasit pe Andy asa interesant (nu ma omori!), dar recunosc ca are un rol important pentru partea LOL a serialului. By the way, am ajuns la zi cu serialul. What now? :))

Crina spunea...

Acum cred ca ma apuc de "Dead like me" si recuperez putin cu HUng ( mi se pare cam stupid dar nah..nu e singurul serial stupid vazut)

Costin M spunea...

You're reading my mind. Hung nici mie nu mi se pare grozav, but like you said, I've seen worse :))

Alice in vintageland spunea...

Weeds rocks my world! Dar ma uit la el cam de doi ani, deci acum astept episoade noi in fiecare saptamana! Nancy e superba, e credibil ca are un copil asa frumos!:)