miercuri, 26 august 2009

The Adventures of Huck Finn (1993)


Cartile copilariei sunt singurele pe care nu o sa le uit niciodata. Poate simteam mai mult, traiam mai intens, aveam mai mult loc in suflet pentru emotii. Sau pur si simplu au ceva special, diferit de ceea ce citesc astazi. Nu stiu daca schimbarea a fost in mine, sau romanele pentru adulti transmit mai putin. As vrea sa optez pentru a doua varianta. Si sa schimb subiectul, pentru ca discutiile despre trecerea timpului si sfarsitul copilariei nu-mi plac. Vreau sa va recomand un film, pe care daca nu l-ati vazut inca trebuie sa-l vedeti curand. The Adventures of Huck Finn, din 1993. Stiu ca romanul lui Marc Twain a avut mai multe ecranizari, dar cea din 1993, cu Elijah Wood (Frodo) il rolul lui Huckleberry Finn mi se pare delicioasa. Elijah mic este adorabil, unul dintre cei mai dragalasi copii pe care i-am vazut!


Si acum, daca tot am deschis discutia despre Frodo, o sa povestesc o discutie senzationala pe care am avut-o in seara asta cu o buna prietena. Despre film, despre Frodo. Am intrebat-o daca a vazut ecranizarea romanului Fuckleberry Finn despre care v-am povestit. Ochii lui Frodo sunt inconfundabili, dar aseara mi-a fost lene sa verific daca este acelasi actor. Asa ca am intrebat-o pe Georgiana daca cumva i se pare ca Huck este Frodo mic. Raspunsul primit a fost genial, unul dintre cele mai interesante raspunsuri pe care puteam sa-l primesc. Din pacate nu cred ca o sa reusesc sa-l reproduc mot a-mot, dar voi incerca. "Zici ca Huck e Frodo mic? Nu, poate sa fie un Frodo din alta lume, cu alte perspectie. Huck e un copil intr-adevar, dar nici Frodo nu este foarte matur mereu. De aceea cred ca Huck ar putea fi, doar daca vrei sa privesti lucrurile asa, un Frodo in lumea noastra. Dar..." Initial m-am blocat. Apoi am revenit la normal, desi ar fi iesit o dezbatere interesanta. Data viitoare :)

2 comentarii:

Alice in vintageland spunea...

Draga mea, ai scris superb! N-am vazut filmul, dar evident o sa-l caut, dar cartea m-a fascinat; imi amintesc ca am citit-o intr-o vara la bunici la tara, eram prinsa rau de tot, si acum imi amintesc cum efectiv "vedeam" ce se intampla, nu citeam!:)

Valentina spunea...

Multumesc :)