luni, 21 aprilie 2008

Jewel


Jewel Kilcher este una dintre solistele mele preferate...cand am ascultat pt prima data "foolish games" m-am indragostit pe loc de muzica si vocea ei. E un artist complet: isi scrie singura melodiile, este actrita, cantareata, scrie poezii si mai e si pictorita. Stilurile abordate sunt: folk, rock, pop, country, blues si jazz . A vandut peste 25 de milioane de albume si este in continua ascensiune:)

Michael Peter Balzary( cunoscut sub numele de scena Flea), membru al formatiei Red Hot Chili Peppers, a fost cel care a descoperit-o iar in 95 si-a lansat primul album,Pieces of You, la varsta de 19 ani. In 98 a lansat cel de-al 2-lea album: Spirit, in 2001 albumul This Way iar in 2003 albumul 0304. Cu albumul 0304 Jewel si-a schimbat stilul spre pop si a fost criticata de fani. Single-ul Intuition insa a propulsat-o printre vedetele tinerei generatii pop.

Ultimul album, Goodbye Alice In Wonderland, lansat in 2006, nu a atras f mult atentia publicului fiind probabil cel mai prost vandut dintre toate albumele ei.

Momentan a lansat melodia Quest for Love care se poate gasi doar pe soundtrackul filmului Arthur and the Invisibles. Pana la sfarsitul lui 2007 va lansa insa un album nou, country, de care se arata foarte entuziasmata.

Melodia mea preferata este "Foolish game":

Niciun comentariu: