duminică, 13 aprilie 2008

Ce se mai poarta prin librarii

1.La Polirom se poarta Lacomia de Elfriede Jelinek.
Elfriede Jelinek este autoarea bestsellerului international Pianista si cistigatoarea Premiului Nobel pentru Literatura in 2004.Construit ca un thriller psihologic, Lacomie este o meditatie necrutatoare despre meschinaria vietii umane, despre capcanele sexului si miturile societatii contemporane. Originalitatea formala si bogatia lingvistica fac din el cel mai important roman al lui Jelinek, dupa Pianista.




2.La Trei se poarta Strategile lui Adam Thirlwell(recompensat în 2003 cu BEST OF YOUNG BRITISH NOVELISTS 2003).
Nana şi Moshe sunt doi tineri obişnuiţi din Londra zilelor noastre. Tocmai pentru că sunt prea obişnuiţi, se gândesc să-şi ofere câteva experienţe inedite. De pildă, o scenă sado-masochistă sau chiar un ménage à trois... Deşi abundă de sex, romanul nu este pornografic, şi nici exclusiv erotic, ci abordează cu mult umor "probleme cruciale ale etichetei sexuale": cu cine trebuie să te culci mai întâi într-un ménage à trois? Este politicos să citeşti când cineva face dragoste alături de tine? Într-o relaţie este indicat de fapt să fii sau să nu fii gelos?

Amuzant ca Barnes şi Hornby, inteligent ca de Botton, dar mult mai strălucitor decât toţi trei la un loc. O carte extrem de reuşită.

3.La Humanitas se poarta japonezii- Mori Ogai cu "Gasca salbatica".
O casa cu ferestre la strada. O poveste de dragoste care incepe de la privire. Privirea care intampina si privirea care-si ia ramas-bun. Privirea dindaratul ferestrei este a frumoasei Otama, intretinuta unui camatar. Trecatorul din fata ferestrei este Okada, un student la medicina. Cat despre celelalte personaje - tatal, camatarul si nefericita lui sotie, prietenul medicinist -, ele nu fac decat sa incalceasca jocul celor doi. Pana si gasca salbatica incurca lucrurile fiindca, daca n-ar fi fost ea...
Intrebarea criticului: Despre soarta sotiei camatarului- nici un cuvant. Ce s-o fi ales de ea?


4. La Nemira se poarta stilul promovat de Dana Budeanu.

Dana Budeanu s-a format ca stilist la Londra, locul unde se lansează trenduri, unde stilul personal contează cel mai mult şi unde personalitatea vestimentară este mai puternică decât oriunde.
Manual de stil vă învaţă cum să purtaţi cele mai trăsnite t-shirturi şi piesele must have ale sezonului, cum să combinaţi piesele vestimentare aparent fără nici o legătură între ele, cum să alegeţi jeanşii dar şi ce ţinute se potrivesc acestora, ce rochii trebuie să aveţi în garderobă şi cum să le accesorizaţi.

Niciun comentariu: