miercuri, 23 aprilie 2008

Aya Kato



Aya Kato, la numai 25 de ani, este cea mai cunoscuta & apreciata artista contemporana japoneza. Lucarile ei de arta digitala sunt expuse la Galeria 115 (str Mihai Eminescu 115) in cadrul expozitiei "Flower of memory". Stilul ei este puternic infulentat de lucrarile Art-Nouveau (in special de Gustav Klimt) si face trecerea intre traditia japoneza si arta contemporana. Intr-o cromatica specifica pop-art, Aya Kato face design grafic cu personaje desprinse din Manga si Pop Art-ul japonez.



Vineri, 24 aprilie, va fi prezenta la Orange Concept Store, de la ora 18 impreuna cu Akinori Kojima si Otaku Mag pentru o discutie libera despre arta contemporana (japoneza si nu numai).











"Iubesc imaginea femeii puternice, destepte si cuminti care incearca sa isi croiasca drum in viata prin noua era si am incercat in repetate randuri sa o desenez in infatisarea ei din mituri, traditii si povesti: este infatisarea zeitei, ingerului sau a vrajitoarei;este infatisarea ideala pe care mi-as dori-o eu insami." (Aya Kato)




">

Niciun comentariu: