duminică, 14 februarie 2010

Saga lui Darresn Shan


Am prins oferta la Corint si am zis ca ar fi cazul sa profit de ea. Nu ma asteptam la cine stie ce capodopera a genului, dar nici foarte dezamagita n-am ramas. Am reusit sa citesc primul volum - CIRCUL ORORILOR, urmand ca peste doua saptamani sa urmeze UCENICUL VAMPIRULUI si TUNELE SANGELUI. Sper sa fie mai captivante.
S-a plecat de la ideea c Darren Shan este un baiat absolut normal, cu doi parinti si o sora mai mica, a carui viata se va schimba complet destul de repede. Punctul de cotitura este reprezentat de vizitarea Circului Ororilor, impreuna cu Steve, cel mai bun prieten al sau. Fascinat de doamna Octa (un paianjen destul de mare si paros) Darren se face vinovat de furt fix de la un vampir. Din una in alta baiatul nostru este fortat sa devina ucenic de vampir...transformare destul de complicata.
Inceputul a fost destul de bine construit, reprezentatia circarilor fiind de luat in seama, insa mai apoi m-a plictisit teribil.

Am vazut si o parte din film si mi-a placut cum au reinterpretat lucrurile, existand o elemente de legatura intre scene. M-as fi asteptat sa faca circul putin mai infricosator si sa lase varcolacul sa-i manance mana pe bune spectatoarei. Nu cred ca ar fi fost foarte violent.

Una peste alta nu desfiintez total seria si ma voi pronunta la final in caz ca reusesc sa o termin.

Banui ca filmul reprezinta ecranizarea celor trei volume, asa ca nu ma grabesc in a-l vedea.


2 comentarii:

Man vs Woman spunea...

am luat si eu cartea ieri din diverta,astazi sper sa ma apuc sa o citesc:)

Anonim spunea...

sună interesant, dar fiindcă ziceai de ceva....doamnă paianjen, cu siguranță n-am să văd filmul și nici cartea nu cred c-am s-o citesc....am arahnofobie...maare :D