luni, 31 august 2009
Blog#4: O alta adresa`s Weblog
duminică, 30 august 2009
sâmbătă, 29 august 2009
Fii alaturi de muzeu la festivalul AD fel
ne-am bucura mult daca in saptamana care urmeaza ati avea timp si energie sa ne ajutati la o promovare mai inedita a Muzeului, in cadrul festivalului de publicitate neconventionala ADfel (a 4a editie), care se va desfasura pe terasa LA MOTOARE in perioada 31 august-6 septembrie. Cea de-a doua zi a festivalului se afla sub deviza Ziua culturala ADfel si este dedicata brand-urilor non-comerciale (organizatii culturale si ONG-uri de mediu).
Anyway, mai multe detalii despre eveniment aveti in descrierea de mai jos.
Muzeul nostru a pregatit, special pentru acest eveniment, o cartolina mai altfel :-), care trebuie privita prin ochelari rosii pentru a putea vedea imaginea-supriza. Pe scurt, am avea nevoie de ajutorul vostru pentru a convinge oamenii sa se lase incantati de cartolina MNAR.
***
Intre 31 august si 6 septembrie va avea loc cea de-a patra editie a festivalului de publicitate neconventionala ADfel, evenimentul dedicat creativitatii si neconventionalului in promovarea brandurilor pe care le intalnim zi de zi sau pe care le iubim.
Cea de-a doua zi din cadrul festivalului va fi dedicata executiilor neconventionale din partea brandurilor non-comerciale, adica cele realizate de institutiile culturale si de ONG-urile de mediu. Sub deviza “Ziua culturala ADfel”, vom asista la o impresionanta desfasurare de forte din partea acestora, incepand cu ora 16.00 pe terasa La Motoare.
Va asteptam deci pe 1 septembrie alaturi de noi la ADfel!
Despre ADfelADfel este primul festival de publicitate neconventionala din Romania, organizat de IQads si 24-FUN. Ajuns la a patra editie in 2009, evenimentul isi propune ca in fiecare an, timp de o saptamana, sa promoveze gandirea alternativa in publicitate si metodele neconventionale prin care brandurile isi comunica mesajele catre consumatori.
miercuri, 26 august 2009
The Adventures of Huck Finn (1993)
Tea&Coffee Festival
Cum azi a inceput festivalul, ai timp sa revii daca iti place.
Marţi, 25 august, orele 20:00 la Serendipity poti incerca ceaiul şi muzica tradiţională ruseasca. Joi, 27 august, orele 21:00 la Cafepedia aroma cafelei se va îmbina cu muzica sud-americană a trupei Jezebel. Vineri, 28 august, între orele 10:00 şi 20:00 la Palatul Sutu (Muzeul Municipiului Bucureşti, B-dul I.C. Bratianu 2) veţi putea vedea o Expoziţie de Ceai, Cafea şi Accesorii sau veţi putea participa la ateliere de olărit, vei vedea ceremonii de servire a ceaiului şi cafelei. Sambătă, 29 august, orele 17:00 la Cafe Verona - Terasa Cărtureşti poti merge la “Five O’Clock”, teatru scurt cu Liliana Farcaş, Florin Lăzărescu, Irina Sârbu, Casiana Şuteu.
Ce astepti? Pune mana pe telefon. Al meu are bateria consumata, poate il pun mai tarziu la incarcat.
luni, 24 august 2009
Blog #3: Urban Style (trends and creativy)
Cheshire cat
duminică, 23 august 2009
Sylvia Plath
L-am citit pe nerasuflate. Este un roman zguduitor. Povestea autobiografica a poetei americane Sylvia Plath, scrisa cu o luciditate ironica, cinica si plina de substanta. O cronica foarte tulburatoare a dramelor pe care le-a trait la 19 ani, cand mama si fratele ei au salvat-o in ultimul moment din incercarea de-a se sinucide cu o supradoza de somnifere. Esther Greenwood, protagonista si naratoare a romanului, este proiectia in oglinda a Sylviei Plath la 19 ani. Minutios si lucid sunt descrise incercari de sinucidere, moartea fiind unul dintre lait-motivele romanului. Moartea se infatiseaza ca o bizara fascinatie, care o urmareste pe Eszter. Inca din primele randuri observam cum o zdruncina stirea despre moarte a sotilor Julius si Ethel Rosenberg (primii americani condamati la moarte pentru spionaj, ce au fost executati in ciuda unui apel mondial la clementa in 1957). Unicul roman al Sylviei Plath este o carte care nu merita ratata ! Am trait fiecare moment din drama ei existentiala, i-am vizualizat visele si m-au miscat esecurile ei. Cand am citit incercarile de sinucidere imi venea sa-i strig sa se opreasca, sa fug spre ea incercand s-o ajut. In suferinta oamenii renunta la orice masca, devin sinceri, simpli si uniti.
Publicat in 1963 la Londra sub pseudonimul Victoria Lucas, romanul are un succes imediat la public. Marjorie G. Perloff declara : « Clopotul de sticla, unicul roman al marii poete Sylvia Plath, a devenit pentru tinerii din anii’70 ceea ce insemna De veghe in lanul de secara pentru tinerii din anii ’50 – cartea arhetipala care oglindeste propria lor experienta, indiferent cat e de distorsionata imaginea reflectata in oglinda »
Autoare a trei volume de poezie, Copaci în iarna, Traversand iarna si Ariel şi alte poeme, Sylvia se inscrie printre precursoarele miscarii feministe. Nevrozele care au urmarit-o toata viata, si au dus-o in cele din urma la sinucidere, se regasesc deopotriva in romanul Clopotul de sticla si in versuri. Biografia artistei este cel putin la fel de controversata ca textele pe care le-a lasat in urma. Nascuta in 1932 la Boston, intr-o familie de intelectuali de origine germana, Sylvia da semne de labilitate psihica odata cu moartea tatalui, care a marcat-o pentru toata viata. Poemul foarte celebru, Daddy, scris in forma unui cantec de leagan pentru copii ofera o parabola existentiala inspirata din ideea fericirii absolute. Fericire pe care nu a avut-o niciodata. Nici casatoria cu poetul Ted Hugers, nici nasterea celor doi copii (Frida si Nicholas) nu au reusit sa aduca echilibru in viata poetei, urmarita permanent de gandul sinuciderii.
Filmul Sylvia, regizat de Christine Jeffs in 2003 cu Gwyneth Paltrow si Daniel Craig in rolurile principale, ilustreaza ultima parte a vietii poetei si distructiva poveste de dragoste cu Ted Hugers. Filmul este probabil inspirat de volumul de poezii publicat de Ted Hugers in 1998 - Birthday letters- in care scriitorul rupe pentru prima data tacerea pe care a pastrat-o de la sinuciderea Sylviei.
vineri, 21 august 2009
CROMOPHOBIA
Cand tradarea unui prieten vechi in schimbul afirmarii ca jurnalist nu mai provoaca mustrari de constiinta, ma intreb serios daca vom ajunge sa cunoastem cu adevarat cine ne sunt prieteni si cine nu. Personaje greu de descifrat la o prima privire, macinate de incertitudine, dorinte si griji, reusesc spre sfarsit sa ne schimbe total parerea formata pana atunci. Sunt personaje bune in esenta, chiar daca alegerile facute nu sunt tocmai bune sau daca viata le-a adus pe carari nu tocmai ortodoxe.
A fost un film bun, o poveste trista cu un final surprinzator. Chiar mi-a parut rau de presupusul pedofil/homosexual, cred ca oamenii ar trebui considerati nevinovati pana la proba contrarie. E bulversant sa ajungi in situatia de a te indoi de un om pe care probabil il cunosti de o viata.luni, 17 august 2009
Mangaieri straine - filmul
miercuri, 12 august 2009
Leapsa furata de la Diana
Crina: Habar n-am. Incerc sa evit perioada aia in care cineva e dezamagit in dragoste. Daca ar fi obligatoriu cred ca as recomanda "Dragostea dureaza 3 ani".
Valentina: Marc Levi - "In alta viata". Pentru ca dragostea adevarata supravietuieste oricarui timp si oricarei incercari. Si merita sa treci peste orice si sa cauti mai departe daca nu ti-a iesit din prima.
2. Ce carte ai recomanda şi de ce iubitului/iubitei?
Crina: "High Fidelity". Pentru ca mi-a placut prea mult incat sa nu o impart.
Valentina: „Viata pe un peron”. Pentru ca meditatiile lui Paler sunt o lectie de viata.
3. Ce carte ai recomanda şi de ce celui mai bun prieten?
Crina: Probabil "Colectionarul" pentru ca e o carte geniala si sunt sigura ca ar fi apreciata.
Valentina: „Un idiot minunat” – Endo. Cred ca merita o lectura relaxanta si placuta.
4. Ce carte ai recomanda şi de ce unui copil de 10 ani?
Crina: "Alice in tara minunilor" pentru ca e povestea mea favorita.
Valentina: Iuri Olesa – „Cei trei grasani”. Pentru ca pe la 10 ani m-am indragostit si eu de cartea asta.
5. Ce carte ai recomanda şi de ce unui mare aventurier/călător?
Crina: Probabil ceva de Jules Verne. Universul lui m-a fascinat cand eram mica.
Valentina: „Mangaieri straine”, Ian McEwan, probabil ca sa-i fac in ciuda.
6. Ce carte ai recomanda şi de ce unui duşman cunoscut?
Crina: "De ce iubim femeile" pentru ca este exact genul de carte de care nu ai mai vrea sa dai.
Valentina: „Razboi si pace” sau oricum o carte mare si grea sa sa-l tina ocupat citind.
7. Ce carte ai recomanda şi de ce unei persoane care nu iubeşte lectura?
Crina: O carte de benzi desenate:)) Probabil as recomanda ceva in genul fantasy, poate seria "Vampirii sudului"- a prins la cateva persoane dezinteresate de lectura. Reteta ar fi ceva supranatural, putina magie si cateva scene necenzurate.
Valentina: Pai... asa doar de dragul de-a recomanda? Ceva de Kundera, toate romanele lui mi s-au parut captivante. Desi sa recomanzi un roman unei persoane care nu iubeste lectura mi se pare pierdere de vreme.
8. Ce carte ai recomanda şi de ce unuia "cu nasul pe sus"?
Crina: Unuia cu nasul pe sus nu ma obosesc sa-i recomand ceva. Stiu ca intr-un final va alege o carte fara sa tina cont de alte pareri.
Valentina: „Diavolul se imbraca de la Prada”. Pentru ca pe undeva imi plac oamenii cu nasul pe sus.
9. Ce carte ai recomanda şi de ce celui care apare primul în lista ta de bloguri?
Crina: Habar n-am(nu, nu e carte).
Valentina: hm. Incepem e primul in lista, si vad ca ultimul post e scris de Mircea Nicolae. Cred ca i-as recomanda „Jurnal” de Palahniuk.
10. Ce carte ai recomanda şi de ce unuia care crede că le-a văzut pe toate în viaţă?
Crina: „Gradina de ciment” pentru ca e o carte pur si simplu socanta.
Valentina: „Smulgatorul de inimi” de Boris Vian sau „Jurnalul unui geniu” – Dali. Pentru ca suprarealismul iti demostreaza ca limitele pot fi impinse la nesfarsit.
marți, 11 august 2009
Mangaieri straine
Confortul unei lecturi placute, o tigara si cateva minute dedicate rememorarii unui roman bun pe care tocmai l-am terminat in seara asta au fost inlocuite de o sperietura. Spuneam in postul anterior ca mai am de citit cateva pagini din Mangaieri straine. Le-am citit, tocmai am inchis cartea si singurele idei care fug prin mintea mea vin din teroarea trasmisa de aceste ultime randuri. Sper ca nebunia nu exista in realitate, sau ca macar nu poate atinge acest nivel...
Ian McEwan - Mangaieri Straine
luni, 10 august 2009
Weeds
Pentru ca aerul nu se transforma in bani, Nancy devine traficanta de droguri ( iarba mai precis), cu scopul de a plati facturile si intretine familia. Principalii cumparatori de ceva bun de fumat sunt chiar vecinii sai, un avocat pe nume Dean, casatorit cu Celia- scorpia comunitatii; un contabil, Doug, casatorit cu Dana, o tipa pe care nu am prea vazut-o; dar si multi altii.
Nancy Botwin: Is he gonna be okay?
Dr. Bertner: Is he a dancer, professional athlete or foot model?
Nancy Botwin: None of the above.
Dr. Bertner: He should lead a normal life.
Nancy Botwin: Well, I wouldn't go that far.
Dr. Bertner: You know, if you'd brought in the toes, we might have been able to reattach them.
Andy Botwin: [on morphine] Must find toes.
Nancy Botwin: Oh, Conrad, well - where are the toes?
Conrad Shepard: The dog ate 'em.
Nancy Botwin: The dog ate 'em.
Dr. Bertner: Well that's that.
Nancy Botwin: When's he gonna be able to go home?
Dr. Bertner: He have insurance?
Nancy Botwin: Oh, no.
Dr. Bertner: He can go home now.