marți, 20 ianuarie 2009

Eu si Dali

"Trebuie sa faci intotdeauna clientul sa creada ca faci dragoste, cand de fapt tu i-o tragi" - acesta e principiul dupa care se ghideaza in cariera Stan, fost functionar la o fabrica de branzeturi. El ajunge dealer de arta fara sa aiba vreo pregatire in domeniu; si reuseste sa fraiereasca o serie de indivizi dornici de achizitionarea unui Dali.
In goana lui dupa tablourile originale, Stan reuseste sa achizitioneze o serie de lucrari de a caror originalitate nici el nu era sigur. A inceput astfel sa imparta operele gasite in: originale originale, originale false si false false.
In incercarea de a afla adevarul despre operele lui Dali el da peste mai multi apropiati ai artistului; fiecare avand cate o poveste fabuloasa de spus despre Dali. Din om in om, Stan nu-si poate da seama ce e adevarat si ce nu.; existand posibilitatea ca toti sa joace cate un rol in imensa farsa elaborata de insusi Dali.
Sa fi fost Isidro Bea adevaratul Dali vreme de 30 de ani? E oare lumea plina de Dali-uri false false?Cine e de fapt Dali?
Un mare artist al falsurilor, un voyeur caruia ii placea la nebunie sa se masturbeze, un geniu sau un nebun?

Cert e ca Dali vinde!!!

"Reporter: Care e diferenta intre un tablou Dali si o fotografie color?
Salvador Dali: doua mi-li-oa-ne de do-laRRRi!"
p.s.: Romaul e in curs de ecranizare in regia lui Andrew Niccol, cu Al Pacino in rolul lui Dali si Cillian Murphy in rolul lui Stan."

Un comentariu:

Valentina spunea...

foarte faina cartea! tx, a fost un super cadou :D