Sunt prea diferiti ca sa fie mastile unei singure persoane. Sunt prea bizari prea directi si prea sinceri ca sa fie doar masti. Alter-ego-uri cu un singur punct comun: muzica. Aceeasi muzica care te-a fascinat din copilarie, aceeasi voce atipica care fredoneaza acte personale de constiinta. Jude, Arthur, Jack/Paster John, Billy, Woody/Chaplin Boy, Robbie isi traiesc diferit momentul, la maxim. Adunati sunt o singura legenda: Bob Dylan. I'm not there.
luni, 26 aprilie 2010
God, I'm glad I'm not me.
duminică, 25 aprilie 2010
Eu plec. Iti las tie totul si plec.
"Eu plec". Si a plecat. Felix Ferrer s-a mutat in spatiul galeriei, mic si incomod apoi si-a inchiriat un apartament. Pentru un parizian de 50 de ani, artist reorientat in comertul cu arta contemporana, viata este simpla. Merge la galerie, mai vinde o lucrare, sau nu vinde nimic. Iese din cand in cand cu o femeie, uneori asta ii complica existenta inutil mai ales cand vine vorba de parfumuri foarte persistente. Revolta parfumurilor! Pare plictisitor. Artistii aduc lucrari, colectionarii cumpara doar cu acordul nevestei si cu garantia ca pretul/cota artistului e in crestere. Arta contemporana, chiar si la Paris se vinde prost. Piata de arta veche functioneaza mult mai bine, antichitatile rare fiind la mare cautare. Ferrer este incercat de ideea de-a schimba profilul galeriei in vanzarea de arta paleobaleniana. Comori? Arta baleobaleniana rarisima: "intre altele doi colti de mamut sculptati si imbracati in viviant albatru, sase perechi de ochelari de zapada din corn de ren,o masina de crapat ochi de caribu" etc. O avere. Galeristului de arta contemporana i-a suras norocul. Arta baleobaleniana a fost intotdeauna la mare cautare in Paris! :)
joi, 15 aprilie 2010
Vacanta si serialele
Aceeasi manie am avut-o si cu primele 2 sezoane din Lost, insa mi-a trecut destul de repede. Din ce-am vazut pana acum episoadele sunt din ce in ce mai bune si nu se lungesc aiurea. Imi place faptul ca actorul principal e pe masura personajului din serial, iar misterele dezlegate dau nastere altor mistere. M-a surprins muzica intr-o foarte buna concordanta cu momentele actiunii, dar si aerul ala de Dosarele X pe final de fiecare episod. Unde mai punem ca din cand in cand se strecoara cate o gluma destul de subtila, atat cat sa ne faca sa zambim.
Recomand cu caldura serialul, iar de nu va place sunteti voi defecti.
sâmbătă, 10 aprilie 2010
Pedantul in bucatarie
miercuri, 7 aprilie 2010
„A History in the Dark” / TARA(von Neudorf) @ Anaid Art Gallery
marți, 6 aprilie 2010
guess who's back
Aproape am abandonat blog-ul. Se apropie doi ani de cand scriam constant impreuna cu prietena mea Crina despre choses bien aimes. J Am adunat pe aici zeci de carti, filme, seriale, expozitii, opere de arta etc recenzate intr-un stil haotic, in fuctie de stare si chef. Si mi-e ciuda ca in 2010 am trecut atat de rar pe blog… Cred ca timpul a inceput sa se scurteze. Ma dedic job-ului, incerc sa ma ocup si de master plus diversele activitati culturale, must-uri in agenda sau simply work stuff, fac tot posibilul sa nu-mi neglijez chiar toti prietenii... Asta imi ocupa tot timpul. Sper ca dupa dizertatie sa am mai mult timp si sa revin pe blog ca in vremurile bune! Si promit sa incerc sa apar macar o data pe luna cu un mic semn de viata!
Hristos a Inviat!
joi, 1 aprilie 2010
Internetul ne mananca timpul
Ce n-am sa inteleg niciodata e tot fasul asta cu twitter-ul. De ce-as vrea sa stiu ce face un anumit individ la fiecare ora din zi si din noapte? Doar daca ai o pasiune nebuna pentru tip, atunci se justifica.
ALta chestie pe care nu o voi intelege este toata faza cu lista de prieteni de pe site-urile de socializare. De ce au unii sute-mii de "prieteni" pe care nu-i cunosc? Se da vreun premiu ceva pentru asta?
Ajuta socializarea online si nu stiam eu?
Argumentul ca prin online se pot cunoaste oameni faini cu care, la un moment dat, te poti intalni nu mi se pare cine stie ce argument. Asta se intampla mult mai rar decat in teorie.