marți, 23 martie 2010

Blog#7: Blogul editurii Leda

Adminul de pe blogul Leda e un tip foarte ok. Avand in vedere ca ne ofera informatii in avans, plus copertile cartilor in premiera...e ceva.
Blogul e destul de util pentru ca poti afla ce urmeaza sa apara in materie de carti cu vampiri si alte fiinte supranaturale.
Intr-un comentariu recent, adminul ne-a promis multe surprize:

"Indicii? Da, sa vedem: unele sunt cu vampiri, unele nu, altele cu de toate, inclusiv vampiri, varcolaci, vrajitoare, ingeri, zane, fiinte supranaturale. Se incadreaza in genul urban fantasy/romance/ mystery, cu accent pe una sau alta. Autorii sau autoarele va sunt cunoscuti/e sau nu, dar sunt de prima mana ai acestei literaturi.. Unele sunt sau vor fi ecranizate, pentru altele nu detin informatia. Majoritatea sunt in top “Best Teens Vampire Fiction”, desi nu toate sunt targetate pentru teens si unele nici macar nu sunt cu vampiri. E suficient?"

Ultima veste: li s-a aprobat oferta pentru NEVER CRY WEREWOLF a lui Heather Davis. Despre carte pot spune ca in US a aparut in septembrie anul trecut, asa ca editura se misca repede.
Parerile sunt impartite cand vine vorba cat de buna e, comparativ cu altele. In privinta mea, i-as acorda o citire, insa cu conditia sa aiba si o coperta la nivelul celor de afara (stiu, n-are logica, insa imi place o carte buna, cu o coperta la fel de frumoasa...am si eu un fix).
Saptamana trecuta a fost facuta publica si coperta volumului 3 din seria Jurnalele Vampirilor de L. J. Smith -“Furia”.Cartea va fi disponibila pt precomanda la începutul lui aprilie.


Momentan pe noptiera mea as fi vrut sa scriu, dar cum n-am noptiera sa schimb formularea...Momentan pe jos, langa pat, se odihneste primul roman din Academia Vampirilor. Cred ca diseara il voi mai rasfoi putin.


Intre timp am mai descoperit un film probabil foarte prost, insa cum eu mai inghit cateodata filmele proaste dar cu actori pe care ii tolerez sau plac, atunci nu e chiar un chin.
Cica n-are legatura cu cartea. Eu oricum il voi considera comedie si ma voi comporta ca atare. Sa curga popcornul....

2 comentarii:

Vincent Vinyl spunea...

Sa stii ca blogul editurii Curtea Veche sau cel al Publica este la fel de bine updatat insa acum conteaza si cam ce gen beletristic parcurgi :)

daniel spunea...

Asa e, sunt si alte bloguri foarte bine puse la punct, l-as mentiona aici pe cel de la Nemira. Doua mici precizari pentru Vincent: 1. "genul" beletristic de la Publica e sublim, dar lipseste cu desavarsire, iar 2. eu nu vad mare deosebire intre "genurile" beletristice de la Curtea Veche si Leda (iti dau 3 exemple de autori comuni - Bolano, Joyce Carol Oates, Munoz Molina etc), poate, ca deosebire, Leda are o paleta mult mai larga.