duminică, 21 iunie 2009

Kitchen Confidential


" Recipe for failure: take one part natural talent, two parts stellar education, mix with easy success and a generous helping of booze, drugs, and women, and immediately set on fire. " cam asa explica Jack Bourdain, tanar talent intr-ale bucatariei, declinul carierei sale.
Intr-o lume in care gatitul a ajuns sa fie exploatat la maxim (carti de bucate , reviste, emisiuni tv, filme, bloguri) , un serial tv despre gatit pare o idee foarte buna. Bineinteles ca nu va fi in exclusivitate "despre gatit" ci despre viata de bucatar a lui Jack Bourdain. Dupa cum v-ati prins din primele randuri, Jack Bourdain este un tanar bucatar sef care a primit o a doua sansa, pentru a-si dovedi talentul. Cu putin ajutor din partea prietenei sale el este angajat la restaurantul Nolita, pe post de bucatar sef; totul cu o singura conditie: sa adune in 48 de ore echipa necesara unui restaurant de renume. Suprinzator, el reuseste sa-si sune cativa prieteni si impreuna vor pune stapanire pe bucataria restaurantului, bucurand papilele celor ce indraznesc sa deguste preparatele lor.
Problema acestui serial inca din start a fost postul de televiziune: FOX. Nu stiu cum sunteti voi dar eu cand am vazut cine a avut onoarea sa-l produca, am inteles si de ce a fost anulat dupa un singur sezon. Si ce sezon!
Sursa de insipratie a serialului a fost best-selling-ul "Kitchen Confidential," scrisa de Anthony Bourdain (bucatar shef la randul sau).
Rolul principal a fost interpretat de Bradley Cooper, probabil il stiti din "Alias" si mai nou din "The Hangover" (aparut anul acesta). Tipul este genial, se muleaza perfect pe rol, reusind sa ma binedispuna pe tot parcursul a celor douazeci si ceva de minute (cam cat tine un episod). Episoadele sunt 13 la numar, de-a lungul carora tanarul Jack reuseste sa-si construiasca o adevarata faima de Casanova al timpurilor noastre. El seduce pe rand, tinere cliente ale restaurantului, pe colega de servici dar si pe amanta sefului. E imposibil sa nu-i cazi in mreje, avand in vedere calitatile cu care a fost inzestrat de natura: fizic foarte placut, muschi abdominali facuti pachetele, ochi de un albastru tulburator si nu in ultimul rand: geniu al bucatariei (numai eu stiu cat am salivat la placinta aia de cirese).
Seful sau, patronul restaurantului Nolita, este un tip tare ciudatel, de care orice angajat s-ar teme daca s-ar uita la el. Si cum afacerile se tin in familie, fiica sefului este chelnerita in restaurant (ajunge si patroana, stati linistiti). Printre chelneri exista si un homosexual ( poate pentru a nu se face discriminari sau poate homosexualii sunt mai atenti la detalii; habar n-am) dar si o hispanica focoasa (desi mai multe scene are decolteul sau). Pe post de hostess este o tanara blondina, naiva si cam prostuta care intr-un final ajunge sa se combine cu tanarul invatacel al lui Jack (foarte amuzant individ), desi patiserul restaurantului face o pasiune pentru tanara inca din primele episoade.
Restul echipei de bucatari este interpretata de nume cat de cat cunoscute de amatorii de seriale: Nicholas Brendon (Xander din "Buffy spaima vampirilor"), John Francis Daley (Dr. Lance Sweets din "Bones"), Owain Yeoman ( din "Generation Kill", "The Mentalist"), John Cho (a avut roluri episodice in mai multe seriale dar probabil multi il stiu din "Star Trek" si "Harold & Kumar Go to White Castle").
Serialul avea potential si chiar nu inteleg de ce au hotarat sa-l anuleze dupa doar patru episoade. Asta e, trecem mai departe si va anunt ca aceeasi carte dupa care s-a bazat si serialul va fi ecranizata sub numele de Chef prin 2011, in rolul principal vehiculandu-se ca ar fi Keanu Reeves. Daca va fi in genul serialului cu siguranta nu-l voi rata.
Pentru amatorii de comedii dar si pentru gurmanzii de pe blog, Kitchen Confidential este alegerea perfecta pentru un weekend prelungit.

n-am gasit din pacate un trailer ca lumea.

Niciun comentariu: