Navigand ca de obicei printre infinitele ferestre deschise din alte ferestre am descoperit o chestie foarte interesanta: Future Shorts se relanseaza in aceasta toamna printr-un eveniment special in data pe 10 octombrie la Galeriile Artexpo [TNB, etajul 3/4]. Opa...habar n-am ce e Future Shorts( o fi ceva legat de articole vestimentare..un nou brand..hmmm) asa ca hai sa dau un search pe Google( ca d`aia l-a facut cine l-a facut):
Future Shorts este un festival lunar (care promoveaza scurt metrajele ) ce se desfasoara in lumea intreaga, dar si distribuitor, agent, consultant si label DVD. Lansarea la noi a fost pe 24 aprilie in clubul Fabrica( ala de pe strada 11 iunie) si a cuprins: scurt metraje marca Future Shorts din lumea intreaga, dar si productii romanesti+ un after party intretinut de dj-ii straini.
Pe mine m-a facut tare curioasa; astept sa aflu mai multe detalii...daca stiti ceva nu tineti numai pt voi:P
Ca orice iubitoare de film romanesc( chiar si prost uneori) n-am putut refuza invitatia de a merge la un film despre care stiam ca e cu Daniela Nane si ca are premiera la cinema Studio. M-am strambat putin cand am auzit de Studio( nu e tocmai un cinema "confortabil") dar m-am gandit ca mai bine sa regret ca am mers decat sa ma gandesc cum ar fi fost.
La mult-trambitata lansare a filmului a lipsit insa Serban Ionescu dar au compensat Daniela Nane si tanarul Mihai Stanescu( probabil e mai batran ca mine dar in ale actoriei e tanar).
Povestea filmului nu mi s-a parut cine stie ce capodopera dar mi-au placut micile momente inserate care au facut deliciul tuturor. De la scena in care tanarul zidar ii face scriitoarei o carare din caramizi pana la penibila scena din biblioteca( da, aia in care ei si-o trag); pot spune ca am urmarit cu interes toate cele 110 minute.
Probabil ca unii il vor considera un film prost; probabil ca e. Nu va voi indemna sa va duceti sa vedeti un film prost,nu? Voi argumenta insa de ce merita sa pierzi aproape 2 ore din viata cu un el:
-Daniela Nane arata mai bine ca niciodata in postura de scriitoare nedreptatita + ca sunt cateva scene in care isi mai dezveleste din goliciune;
- afli de ce s-a sinucis marinarul:)))
- il vezi pe Mihai Stanescu si pe marele ecrane( asta daca ai fost fan Numai iubirea=))); dandu-se cu capul de un zid de cărămidă.
Filmul a fost realizat dupa un scenariu al scriitorului Eugen Serbanescu, avand la baza romanul acestuia "Dincolo de Groenlanda"; si a fost deja prezentat publicului bucurestean in iunie, la deschiderea unui festival de film romanesc in Parcul National.
Batrana asta are "acel ceva" care iti atrage atentia. Parca vine dintr- alta lume. A iesit cumva din picturile secolului XVII si s-a asezat la o fereastra in centrul Bucurestiului? StaLa fereastralui Murillo, in locul celor doua tinere, este vrajitoarea din Haarlem a lui Hals, si batrana ingenunchiata din Madona cu matanii (Loreto) a lui Caravaggio.
Statea la geam pur si simplu si privea in gol. Privea prin oameni, masini, pomi, cladiri. Am parcat vizavi de casa darapanata, din apropierea pietei Rosetti. Ma uitam la ea si incercam sa inteleg ce vede, unde se uita, la ce se gandeste. Parea ingandurata, nervoasa si poate trista.
CYBERMENTAL este primul festival de electro-industrial din Romania si a ajuns acum la a treia editie. Anul acesta evenimentul este prilejuit de aniversarea a 5 ani de activitate a AKM. Produs independent, festivalul CYBERMENTAL nu isi propune, ci demonstreaza ca exista valori muzicale & vizuale si dincolo de mainstream.
Asadar, intre 9-11 octombrie, se oferim 2 locatii, 23 artisti, multa muzica, foto, video, graffiti si un pic de cultura urbana.
Ca si de alte dati (festivalul a ajuns la a 5-a editie) fondurile stranse din varzarea biletelor vor pleca in directe umanitara. Recent li s-a atras atentia asupra unor cazuri sociale, copii – leucemie – transplant urgent. Despre ei gasiti veti primi un infokit scurt, dar cuprinzator. Acesta sta la baza unor materiale publicitare si documentare dedicate exclusiv copiilor in cauza, pe care le vom realiza in cadrul campaniei MERITA-O-VIATA impreuna cu partenerii.
Exista si asa ceva. Bineinteles in Amsterdam, orasul in care aproape orice este posibil. Muzeul are o colectie impresionata de fotografii, picuturi sculpturi cu tenta erotica, sau pentru unii pornografica. Deschis in 1985, in muzeu sunt expuse piese datand din secolul XVII pana in prezent. Cine ar fi crezut ca o tema care inca este pentru multi un tabu, poate repreneta o sursa se inspiratie pentru un muzeu. Da, in Sex Museum orice obiect expus are o puternica conotatie sexuala. Ma intreb daca este blamat acest muzeu... Cert este ca are in jur de 500.000 de vizitatori pe an. :)
Cand mi-a spus Bogdan dimineata ca a murit Stefan Iordache m-a trecut un fior de traspiratie rece si pentru cateva secunde mi s-a oprit respiratia. Am refuzat sa cred. Am refuzat sa cred si mai tarziu, la masa intr-un restaurant cand stirile de la Realitatea ii aduceau un ultim omagiu, "Adio maestre". Refuz s-o cred in continuare, desi eram in sala la Teatru Mic cand si-a luat la revedere de la public. Am inteles de unde vine acest refuz: Stefan Iordache n-a murit. Moartea nu are curaj sa se apropie de el!!