marți, 17 august 2010

Papergirl

Sambata trecuta am dat o raita pe Matasari. Dupa ce am reusit sa trecem de tigani, caini plus cateva probleme de orientare am nimerit locatia cautata.
Proiectul Papergirl a aparut initial la Berlin, insa a fost preluat si in Albany-NY, San Francisco, Cape Town, Portland, Charlotte, Sao Paulo si Northampton. Desfasurarea proiectului se face in 3 etape - strangerea lucrarilor, expozitia si distribuirea lucrarilor.
Timp de 6 luni s-au strans lucrari de la peste 80 de artisti, iar pe 14 august s-a deschis expozitia. Durata acesteia va fi de 2 saptamani, de pe 14 august pana pe 30 august.
Ultima etapa consta in distribuirea rolelor cu lucrari prin oras, iar dupa eveniment doritorii sunt invitati la o petrecere.
La expozitie lumea parea foarte prietenoasa, rasfatandu-ne cu briose vanilate sau ciocolatii, iar la intrare se puteau cumpara chiar si tricouri, la 17 lei.
A fost o experienta placuta.
N-am reusit sa facem niste poze mai de ansamblu (din comoditate), asa ca am pozat ce ne-a placut.






duminică, 15 august 2010

Coupling

E vara, e soare, majoritatea sunt la mare, dar daca nu esti la mare si ai chef de o comedie numai buna de vizionat pe vremea asta de rahat, Coupling e alegerea perfecta.
Daca totusi n-ai chef sa cauti si sa-ti procuri episoadele, poti arunca un ochi pe cateva secventa, asa pentru a vedea ce pierzi.
Enjoy "The Melty Man"!

miercuri, 11 august 2010

Inventia lui Hugo Cabret

Un roman in cuvinte si imagini de Brian Selznick, o imbinare de film alb-negru si carte, "Inventia lui Hugo Cabret" reuseste sa sparga tiparele clasice. Si mai presus de toate e un omagiu adus lui Georges Melies, unul dintre primii cineasti ai lumii. Ciudat e ca imaginea din filmul lui -Calatorie in luna (1902) -mi s-a parut extrem de familiara.
Despre Hugo trebuie sa stiti ca e orfan, ceasornicar si hot de nevoie. Odata cu disparitia unchiului sau el trebuie sa se unga si sa intoarca toate ceasurile din gara pentru a nu starni intrebari. In timpul ramas liber mestereste la un automat gasit printre daramaturile unui muzeu. Dar pentru asta are nevoie de piese pe care le fura de la magazinul de jucarii al garii...asta pana sa fie prins.
Un desen ciudat, un carnetel nepretuit, o cheie furata, un om mecanic si un mesaj ascuns, de la tatal mort al lui Hugo, alcatuiesc firul calauzitor al acestei povesti complicate, pline de mister, si emotionante.
p.s. Va exista si o varianta cinematografica in regia lui Martin Scorsese, cu Ben Kingsley in rolul lui Georges Meliers, Asa Butterfield in rolul lui Hugo si Chloe Moretz (pustoaica din Kick- Ass) in rolul Isabellei.

In caz ca va plictisiti

1. Sucker Punch

De ce?
R: Pentru ca trailerul arata foarte bine, muzica pare sa fie la fel de buna, iar subiectul filmului promite o groaza de efecte 3D foarte misto.

Despre : o tanara este internata la spitalul de nebuni de catre maleficul ei tata vitreg. Retragandu-se intr-o realitate paralela, ea va pune la cale un plan de a evada din acest loc in care este tinuta.



Data aparitiei - 1 aprilie 2011


2. Burlesque

De ce?
R: Muzica+ Dans+ Mcsteamy = Suficient pentru mine.

Despre: Alice (Christina Aguilera) este o tanara inzestrata cu o voce minunata, care se muta in Los Angeles pentru a-si indeplini visul de a ajunge o mare artista. Ea va descoperi dragostea si succesul intr-un club neo-burlesc din Los Angeles.



Data aparitiei:14 ianuarie 2011


3. Cats & Dogs: The Revenge of Kitty Galore

De ce?
R: pentru ca prima parte a fost destul de buna, plus ca n-ai cum sa nu adori cainii vorbitori.

Despre: Kitty Galore, o fostă agentă de elită pentru organizaţia de spionaj MEOWS, a devenit un fel de geniu al răului. Ea plănuieşte ca în 48 de ore să pună în funcţiune un instrument diabolic destinat să-i anihileze pe inamicii canini, să le umilească pe fostele sale camarade şi să-i aducă întreaga lume la picioare.

Data aparitiei: 13 august 2010

luni, 9 august 2010

OST The Sorcerer's Apprentice

@Val: Nu erau "The Killers" ci "One Republic". Asta nu inseamna ca imi place piesa mai putin.
Auditie de sfarsit de weekend - One Rpublic - Secrets

duminică, 1 august 2010

La pescuit de pastravi in America


E nevoie de o anumita varsta pentru a savura aceasta carte, pentru a putea patrunde in universul plin de aberatii si intamplari tesute de o imaginatie hiperactiva.

Am citit-o de doua ori pe tren, doi ani la rand si cred ca a sosit vremea sa o cedez mai departe. Textele aparent fara logica, nici despre pescuit, nici despre pastravi, erau exact ce cautam fara sa stiu.