joi, 4 noiembrie 2010

Miercuri dupa Marti

Cum si eu si Valentina suntem ocupate pana peste cap, ba cu facultatea, ba cu jobul, voi mai ateriza din cand in cand pe aici pentru a va tine la curent cu anumite chestii, importante sau nu. Vom vedea.

Incep cu a multumi adminului de pe Blogul Leda (pentru ca banui "vina" lui in aceasta chestiune) pentru ziua de astazi :) Evident ca m-am bucurat, desi initial am crezut ca e o greseala.

Si cu asta am ajuns la concluzia ca in ultima jumatate de an am cumparat numai de la Leda. Poate va intrebati ce?Pai ar fi vreo 4 serii pe care le tot citesc, placeri nevinovate :) completate de serialele inspirate din seriile respective (TVD, TB).

Recent am terminat Tristeti de Succub, ce chiar mi-a amintit de vremurile in care urmaream "Buffy". Descrierea cartii spune tot: "ÎNTRE BUFFY ŞI TOTUL DESPRE SEX – ŞI DEMONII AU TRISTEŢILE LOR…". Lectura e un "urban fantasy, romance paranormal, mister cu o notă horror de cea mai bună calitate".
Am devorat-o in doua zile, desi a treia zi aveam examen. Pur si simplu n-am putut sa o las din mana sau sa citesc un capitol pe zi cum imi propusem (nici nu se citea problema sa citesc 5 pagini pe zi:))
Astept cu nerabdare volumul 2, mai ceva ca volumul 11 din Vampirii sudului :) Si coperta arata foarte bine, nu credeti?

Acum mai am primele doua volume din VAMPIRII DIN MORGANVILLE de Rachel Caine si pot merge linistita la Gaudeamus, pentru alta runda de cumparaturi :D
Despre celelalte 3 serii voi vorbi alta data :)

Din mail am sustras stirea urmatoare, pentru amatorii de film.

"Incepe Kinofest - Festivalul international de film digital

Cea de-a patra ediţie Kinofest, singurul festival internaţional de film digital din România, se va desfăşura între 3 şi 7 noiembrie la Muzeul Naţional de Artă Contemporană din Bucureşti. Kinofest reuneşte şi anul acesta o selecţie de scurtmetraje (cu peste 270 de filme), concerte Toulouse Lautrec şi Backstage Hero, proiecţii interactive şi demo-uri hi-tec.

În cele 5 zile de festival vor fi prezentate 24 de ore de proiecţie, cu filme din 27 de ţări. Fiecare zi a festivalului va găzdui câte o competiţie de scurtmetraje digitale: ficţiune, animaţie şi micromovie. De asemenea, vor mai fi prezentate selecţii Best of şi Off competiţie, precum şi panorama Kimuak, o selecţie specială de scurtmetraje basce.


Pe 3 noiembrie, în prima zi de festival, Kinofest va găzdui proiecţia oficială a scurtmetrajelor finaliste din competiţia paralelă de film AVON Movie for Life. Dintre cele 50 de scurtmetraje originale înscrise, la Kinofest vor fi prezentate finalistele, care vor fi votate live la festival de juriul oficial al competiţiei şi de către publicul Kinofest, iar apoi, online, de către publicul larg.


Înscrierile pentru Kinofest au durat 11 luni, selecţia finală formând probabil cel mai premiat program de scurtmetraje digitale de la un festival românesc. Festivalul aduce în România scurtmetraje digitale de top, cu scopul promovării şi popularizării filmului digital şi a noilor viziuni în media, tehnologie şi arte vizuale.

Kinofest
3-7 noiembrie
Muzeul de Artă Contemporană"

stire preluata de pe http://www.timeoutbucuresti.ro, la fel ca urmatoarea:


"Zilele Filmului German

Zilele Filmului German

Institutul Goethe prezintă în perioada 1-4 noiembrie şapte filme de lung metraj şi un scurt metraj în cadrul Zilelor Filmului German, eveniment ce se va desfăşura la Cinema Studio din Capitală.


Programul Zilelor Filmului German

1 noiembrie 2010

19:00 Lila Lila (r. Alain Gsporner, 2009, 1h 48 min)


2 noiembrie 2010

18:00 Nach funf im Urwald / Dupa ora cinci in jungla (r. Hans Christian Schmid, 1995, 1h 30 min)
20:00 Helsinki Napoli (r. Mika Kaurismaki, 1987, 1h 29 min)


3 noiembrie 2010

18:00 Schwarzfahrer / La negru (r. Pepe Danquart, 1991, 12 min)
Polska Love Serenade (r. Monika Anna Wojtyllo, 2007, 1h 15 min)
20:00 Renn, wenn Du kannst / Fugi daca poti (r. Dietrich Bruggemann, 2009, 1h 52 min)


4 noiembrie 2010

18:00 So glucklich war ich noch nie / Niciodata nu am fost atat de fericit (r. Alexander Adolph, 2009, 1h 32 min)
20:00 Whisky mit Wodka / Whisky cu Vodka (r. Andreas Dresen, 2008, 1h 44 min)

Zilele filmului german
1-4 noiembrie
Cinema Studio, Bd. Magheru nr. 29
Toate filmele sunt subtitrate în limba romana.
Preţ bilet: 10 lei.
Preţ abonament 4 intrări: 28 lei.
"


Cred ca ma voi duce macar la un film, pentru a vedea cat de putin inteleg germana:)))

Niciun comentariu: